Egea 1.3 Multijet street vs 1.4 Fire Urban Plus

Galvaniz Boru

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
İki araçtan:
1.3 Multijet (street); 85 bin km 800 bin TL.
1.4 fire (urban Plus); 25 bin km 790 bin TL. İki araçta 2020 model. 1.3

Bu iki araçtan hangisi daha mantıklıdır. Genelleme olarak da 1.3 boş paket 1.4 dolu paket Egea yerine tercih edilir mi? Ayrıca Max. 800 bin TL civarı, en az 2017 model, en az 1.3 motor ve Max. 100 bin km hangi araç mantıklıdır?

İki araçtan:

Bu iki araçtan hangisi daha mantıklıdır. Genelleme olarak da 1.3 boş paket 1.4 dolu paket Egea yerine tercih edilir mi? Ayrıca Max. 800 bin TL civarı, en az 2017 model, en az 1.3 motor ve Max. 100 bin km hangi araç mantıklıdır?

O paralara sırf yaşı küçük diye Egea alacağıma 3 4 yaş daha yaşlı arabalara bakardım. En azından can sağlığınızı düşünün.

O paralara sırf yaşı küçük diye Egea alacağıma 3 4 yaş daha yaşlı arabalara bakardım. En azından can sağlığınızı düşünün.

Daha yaşlı araçların kilometreleri yüksek oluyor ve ikinci elde ne çıkar bilinmiyor maalesef o yüzden olabildiğince düşük km ve genç arabalara bakıyorum malum Türkiye ekonomisinde 800 bin gibi bir parayı zorla denkleştirip sonra sanayi sanayi gezmek hoş olmaz gibi. Ama yine de önerilerinizi dinlerim.

Daha yaşlı araçların kilometreleri yüksek oluyor ve ikinci elde ne çıkar bilinmiyor maalesef o yüzden olabildiğince düşük km ve genç arabalara bakıyorum malum Türkiye ekonomisinde 800 bin gibi bir parayı zorla denkleştirip sonra sanayi sanayi gezmek hoş olmaz gibi. Ama yine de önerilerinizi dinlerim.

2013 14 Civic'lere bakabilirsiniz km'si 100k civarı ve sanayi yüzü görmezsiniz. Biraz daha yaşı genç isterseniz de Corolla bakın.

İki araçtan:

1.4 sakın bulaşma 1.3 alınabilir ama öncelikle 1.6 bakarsan daha güzel olur.

1.4 sakın bulaşma 1.3 alınabilir ama öncelikle 1.6 bakarsan daha güzel olur.

1.6'larda seçenek çok kısıtlı. Hatchback kasa olarak bakıyorum ve 1.6 pek istediğim ayarda bulamadım fiyatları da bir tık daha tuzlu. Sanırım o zaman street paket 1.3 kalıyor geriye.

1.6'larda seçenek çok kısıtlı. Hatchback kasa olarak bakıyorum ve 1.6 pek istediğim ayarda bulamadım fiyatları da bir tık daha tuzlu. Sanırım o zaman street paket 1.3 kalıyor geriye.
1.3 kullanıyorum gayet yeterli bir süre kullanırsın yine para biriktirirsin değiştirirsin istersen piyasasıda gayet hareketli sanayi yüzü görmezsin arabayı çok gömüyo bazıları o kadar kötü değil

1.4 benzinli ile 1.3 arasında pek bir performans farkı yok. Fakat fiat grubunun boşu da hiç çekilmiyor. Ben olsam hem km farkı hem de doluluk için 1.4 fire yönelirdim. Performans konusunda bir beklentiniz yoksa üzmeyecektir.

1.4 benzinli ile 1.3 arasında pek bir performans farkı yok. Fakat Fiat grubunun boşu da hiç çekilmiyor. Ben olsam hem km farkı hem de doluluk için 1.4 fire yönelirdim. Performans konusunda bir beklentiniz yoksa üzmeyecektir.

Yağ yakma sorunu falan var diyorlar ve vergisi sanırım 1 tık daha yüksek ama benim de gönlüm dolu paket olsun istiyor. Çok yokuşlu bir yerde yaşamıyorum ama 1.3'ün çekiş performansı için boş paketine katlanılır mı çok arada kaldım bende.

İki araçtan:

Atmosferik araç tecrübeniz varsa iki seçenek arasından 1.4'ü öneririm. 1.3 kronik sıkıntılı bir motor, özellikle partikül normlarına uygun yapılmış Euro 6 motorlu 1.3 Mtj'den bahsediyorsak kesinlikle yüzüne dahi bakmamalısınız. 2021 model 1.3 mtj makyajlı kasayı tam 150.000km kullandım, toplamda 150.000TL masraf etmişimdir. 1.4 alırsanız kafa rahat olur.

2013 14 Civic'lere bakabilirsiniz Km'si 100k civarı ve sanayi yüzü görmezsiniz. Biraz daha yaşı genç isterseniz de Corolla bakın.

Egea'yı kötüleyip Uzak Doğu'nun yüz karası iki modeli önermeniz de ayrı bir komik. Egea'nın İtalyan sürüş dinamiğinin yanında o iki teneke bulunamaz bile.

1.4 benzinli ile 1.3 arasında pek bir performans farkı yok. Fakat Fiat grubunun boşu da hiç çekilmiyor. Ben olsam hem km farkı hem de doluluk için 1.4 fire yönelirdim. Performans konusunda bir beklentiniz yoksa üzmeyecektir.

Neye dayanarak hangi veriye veya tecrübeniz ile bu yorumu yaptınız?
Sağlamlık ve dayanıklılık açısından 1.4 mantıklı ancak söz konusu performans olduğu zaman denkliğini neye göre belirlediniz?
1.3 MTJ Turbo dizel motor olmasından sebep yüksek tork sunuyor ve ek olarak yüksek devirlerde daha canlı bir kullanım sağlıyor.

Yağ yakma sorunu falan var diyorlar ve vergisi sanırım 1 tık daha yüksek ama benim de gönlüm dolu paket olsun istiyor. Çok yokuşlu bir yerde yaşamıyorum ama 1.3'ün çekiş performansı için boş paketine katlanılır mı çok arada kaldım bende.

1.4'ün yağ yakma sorunu yok.
Sevgili kullanıcılar atmosferik araçtan Turbo performansı bekledikleri için hep üst limitlerde kullanıyorlar. Bu nedenle de yağ ısınıp buharlaşıyor. Buna çözüm olarak araçta bir yağ soğutucusu konumlandırılabilirdi ancak fabrika koymamış. Bunun bilinciyle motorun üst devir limitleri zorlanmadığı taktirde bir sorun çıkarmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı