Egea vs Fluence

Burada seçim yaparken araçtan beklentiniz nelerdir? Kısaca 2 aracı da kendi naçizane yorumlamam gerekir ise;

Egea sıfır olarak alınacak en uygun F/P aracı. Bu aracı tercih ederseniz eğer artı olarak;

Sıfır olacak, en az 4-5 sene bakımlar haricinde para harcamayacaksınız, geçmişte KM düşürme, kaza bela var mıydı şüphesi olmayacak ve LPG taktırabileceksiniz.

Eksi olarak, manuel olacak, 1.4 fire motor güçsüz kalacak ve özellikle uzun yolda yüklü kullanımlarda daha sabırlı olacaksınız, yakıt olarak daha fazla yakacak. Malzeme kalitesi ve yol sesi vs olarak daha kötü hissettirecek, donanımları bayağı bir fark ile icon'a göre eksik olacak, 2 hava yastığı ile daha güvensiz olacak gibi negatif yönleri olacaktır.

Burada söylediğim gibi araçtan ne beklediğinize bağlı olarak tercihinizi bunları düşünerek yapmanız faydalı olacaktır.
 
İkiye bölünmüş araçların toplanıp "lokal boya, çamurlukta boya" diye satılıp, para yedirildiği belli ekspertiz raporları ile satıldığını biliyorum. Bu ülkede ikinci el araca hiçbir zaman tam güven olmaz. Sıfır al derim.
 
Sıfır EGEA almak daha mantıklı 2.el piyasasında ne çıkacağı belli değil. Şu anki araba piyasasında ki en F/P araçtır bana göre.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1.4 fire motor güçsüz kalacak ve özellikle uzun yolda yüklü kullanımlarda daha sabırlı olacaksınız, yakıt olarak daha fazla yakacak. Malzeme kalitesi ve yol sesi vs olarak daha kötü hissettirecek, donanımları bayağı bir fark ile icon'a göre eksik olacak, 2 hava yastığı ile daha güvensiz olacak gibi negatif yönleri olacaktır.

Burada söylediğim gibi araçtan ne beklediğinize bağlı olarak tercihinizi bunları düşünerek yapmanız faydalı olacaktır.
Aslında 1.4 Fire motor çok da güçsüz değil. Eğer BMW'den, Mercedes'ten inip bu arabaya binecekse malzeme kalitesi, motoru yetersiz gözükebilir. 1.4 Fire Urban Plus Egea'mızdaki malzeme kalitesi hiç de kötü değildi. Accent Era Select vardı Egea'dan önce. Malzeme kalitesi bence gayet yeterli. Ne kadar ekmek o kadar köfte sonuçta.
Yol sesi de az önce dediğim gibi hangi arabadan indiğinize bağlı. 120'den sonra rüzgar sesi hafiften girmeye başlıyor. Lakin yalıtım konusunda sizi kesinlikle üzmez.
Dediğim gibi sıfır Easy Plus yerine ikinci el, temiz Urban ya da Urban Plus paket alırsanız donanım ve güvenlik konusunda çok daha performanslı olacaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı