Egea vs Focus

CeliI

Hectopat
Herkese merhaba, yeni bir araba alma arayışındayız bütçe 800-850 bin TL arası aklımızda 2 araç var. 100bin km civarı 2021-22 model 1.3 Egea urban paket ya da 2015 civarı 200bin Km'lerde 1.6 TDCI Titanium paket focus sizce hangisi daha iyi bir seçenek olur? Artıları ve eksileriyle yılları da göz önünde de bulundurarak fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düz mantık düşünecek olursam eğer egea alıp geçerim dostum. 100 bin km'de 1.3 multijet ve urban paket mantıklı. 200 bin km'de Focus, bakımları vs. elbette olacaktır ve fiat'a göre fazlada tutacaktır, belkide düzenli bakım yapılmadığından dolayı km'den ötürü ağır bir masraf yaratabilicek. Egea'yı istediğin vakit satabilirsin km'den ötürü ancak focus 220-250 olunca alıcak olan adam düşünecektir.

Fluence'de seviyorsanız, hoşunuza gidiyorsa ekleyebilirsin ancak kapı sesleri biraz kendini belli ediyor, tok bir sesi bulunmuyor segmentten ötürü onada yapıcak birşey yok. En dolu paketi icon prestijdir, aile arabası işini layıkıyla görür, motoru seni üzmez. 2016 model olan otomatikleri sorunsuz denecek kadardır, son tabirim sadece bir duyumdur.

Herkese merhaba, yeni bir araba alma arayışındayız bütçe 800-850 bin TL arası aklımızda 2 araç var. 100bin km civarı 2021-22 model 1.3 Egea urban paket ya da 2015 civarı 200bin Km'lerde 1.6 TDCI Titanium paket focus sizce hangisi daha iyi bir seçenek olur? Artıları ve eksileriyle yılları da göz önünde de bulundurarak fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Egea yeni az km risk az focus eski çok km donanım iyi ama riskli az km yaş daha iyi genelde risk istemiyorsan Egea mantıklı.

1.3 Multijet kendini kanıtlamış motor ülkemizde taksiler çoğunlukla kullanıyor triger zincir enjektörleri uygun fiyatlı bakım maliyeti focusa göre düşük tabi bizim ülkede yüksek model düşük km algısı fazla olduğu için ikinci eli hızlı ama focus konfor rahatlık olarak daha iyi tork ve hacim yüksek uzun yolu keyifli.

Egea al bence. Ama sağlam bir firmaya baktır. Taksi çıkması ya da rent a car aracı olup olmadığını sor mutlaka.
Bana rent a car arabası düştü şansıma dünya kadar masraf yaptım sonra içime sinmedi her şeyi açık açık anlatarak sattım kurtuldum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı