Linea vs Egea vs Focus

1.6 Multijet 120HP linea al geç. Multijet motorla 1M km dayanmış üst kapak bile yapılmamış taksici örnekleri var. İçeriye ses alma olayı paketten pakete değişir 1.3 m. Jet binersen zaten traktör gibi çalışır veyahut pop easy paketlerde yalıtım namına bir şey yok. Full paketlerin yalıtımı o bütçelerde idare eder. Ford konusunda bütçen biraz daha yükselse al derdim ama o bütçede temizini bulmak zor Ford'lar piston eritme ve subap sıkıntılarıyla meşhurdur forumlara bakarsan görürsün. Yürüyen olarak çok sağlam yol tutuşu vs segmentinde en iyilerinden ancak motor konusunda Ford'un ortak psa motorları rezalet. Eğer uzun süre beni götürsün alim aman şurası kırılır mı burası patlar mı masraf açar mı diye düşünmek istemiyorsan eli ayağı düzgün 1.6 m. Jet 120HP linea al geç. Ayrıca ışıklarda 2'den sonra yanında hiçbir b C segment yürüyemez diyebilirim kullanan bilir 1.6 Multijet nam-ı değer düşük bütçeli godzilla derler şaka makinesı hele linea gibi hafif bir arabada :) arkasını bırakma konusu ise ralli yapmayacaksın zaten o bütçelerde alacağın araçlar Ford hariç hepsinin iyi bir yol tutuşu yok. Macera arama düşük km Full paket 1.6 mjet al bana dua edersin sonra.
Teşekkür ederim. Longue veya urban pakette o bahsedilen sorunlar yok sanırım.

Ortalama 500 bin fiyatı var ve 2008 - 2012

Hatasız 2014 var hocam. Dizel 6 ileri manuel. Yakıtı da çok iyidir 2 yıl kullandım kendim. Bu hatasız olanı eğer bir kaç parça boyalı bakarsanız 480-500 bandında bulabilirsiniz. Ayrıca bütçeyi zorlama imkanınız varsa kesinlikle Focus. Linea ya da Egea fiyat dışında Focus ile hiç bir konuda yarışamaz. C segmenti bir araç ancak arkada tam bağımsız süspansiyon var. Şasi dengesi ve direksiyon hissiyatı sınıfının en iyisi sayılır. Pişman olmazsınız yalnız düzgün expertiz yaptırmalısınız.

Teşekkür ederim. Longue veya urban pakette o bahsedilen sorunlar yok sanırım.

1.3 Multijet'in hangi paketini alırsan al içeriye o traktör sesini harıl harıl alırsın düşük hacim yüksek Turbo ve enjektör basıncıyla yürüyen bir motor. 1.6 Multijet zaten dizel olarak bakıldığında kısmı sessiz sayılır en azından vag grubundaki 1.9tdı'dan kat kat sessiz olduğu kesindir onu söyleyebilirim. Onun dışında 1.6 m. Jet lounge paket al urbanlar bir tık altı oluyor. O paraya alacağın Ford'dan pek bir beklentin olmasın özellikle 150k km üstü tehlikeli olabilir zaten anladığım kadarıyla orta halli bir vatandaşsınız macera aramayın.

Hatasız 2014 var hocam. Dizel 6 ileri manuel. Yakıtı da çok iyidir 2 yıl kullandım kendim. Bu hatasız olanı eğer bir kaç parça boyalı bakarsanız 480-500 bandında bulabilirsiniz. Ayrıca bütçeyi zorlama imkanınız varsa kesinlikle Focus. Linea ya da Egea fiyat dışında Focus ile hiç bir konuda yarışamaz. C segmenti bir araç ancak arkada tam bağımsız süspansiyon var. Şasi dengesi ve direksiyon hissiyatı sınıfının en iyisi sayılır. Pişman olmazsınız yalnız düzgün expertiz yaptırmalısınız.
Ben de focus tarafına kaymış durumdayım şu an ya. Çok araştırdım linea 1.6 ve focus çok kafama yatıyor.

Hocam bana ortalama bir bütçe verebilir misiniz? Bunlara takılı kalmanızı istemem.
Ortalama 450k

Herkese merhaba. Uzun zamandır araç arayışındayız eylül ayında kesin alacağız. Fiyatları birbirine yakın 3 araçta isterlerimize uygun oldukları gereçesiyle karar kıldık üçünden birini alacağız.
Biri Fiat linea 1.3 veya 1.6 makyajlı kasa longue ya da urban paket daha düşüğünü almayacağız linea alırsak.

Diğeri Egea 1.3 easy paket.

Ve son olarak Ford focus 1.6 Titanium paket otomatik benzinli.

Şimdi bu üç araçtan en pahalısı focus. Ortalama 500 bin fiyatı var ve 2008 - 2012 model arası çoğu. Ayrıyeten benzinli ve torku düşük. 12 yaşında ve otomatik arıza durumu nasıl olur bilemem ve yol tutuşu konforu falan iyi diyorlar.

Egea'yı zaten herkes biliyor artık 1.3 dizel easy olanı alabiliriz alırsak.

Gelelim lineaya... 400 bine kadar longue ya da urban paketlerden 10 yaşına kadar araba bulabiliyorum ama herkes çok kötülemiş. En çok da yol tutuşu kötü arkayı savuruyor şeritten şerite kayıyor falan yazılmış. Ama üç araca bakınca da en performanslı ve az yakan linea gibi. Longue paketi çok dolu işime yarayacak her şey var gibi arabada. Focus'ta yokuş kalkış bile yokken Linea'da pop pakette bile var... Kısacası çok kararsız kalmış durumdayım. Bu araçları kullananlar varsa özelikle de linea ile ilgili gerçekçi fikirleri paylaşırsanız çok sevinirim.

Hocam Egea 1.3 mjt dizel bir yazılımla güzel kaçan bir araban olur.

Herkese merhaba. Uzun zamandır araç arayışındayız eylül ayında kesin alacağız. Fiyatları birbirine yakın 3 araçta isterlerimize uygun oldukları gereçesiyle karar kıldık üçünden birini alacağız.
Biri Fiat linea 1.3 veya 1.6 makyajlı kasa longue ya da urban paket daha düşüğünü almayacağız linea alırsak.

Diğeri Egea 1.3 easy paket.

Ve son olarak Ford focus 1.6 Titanium paket otomatik benzinli.

Şimdi bu üç araçtan en pahalısı focus. Ortalama 500 bin fiyatı var ve 2008 - 2012 model arası çoğu. Ayrıyeten benzinli ve torku düşük. 12 yaşında ve otomatik arıza durumu nasıl olur bilemem ve yol tutuşu konforu falan iyi diyorlar.

Egea'yı zaten herkes biliyor artık 1.3 dizel easy olanı alabiliriz alırsak.

Gelelim lineaya... 400 bine kadar longue ya da urban paketlerden 10 yaşına kadar araba bulabiliyorum ama herkes çok kötülemiş. En çok da yol tutuşu kötü arkayı savuruyor şeritten şerite kayıyor falan yazılmış. Ama üç araca bakınca da en performanslı ve az yakan linea gibi. Longue paketi çok dolu işime yarayacak her şey var gibi arabada. Focus'ta yokuş kalkış bile yokken Linea'da pop pakette bile var... Kısacası çok kararsız kalmış durumdayım. Bu araçları kullananlar varsa özelikle de linea ile ilgili gerçekçi fikirleri paylaşırsanız çok sevinirim.
1.3 Egea lineaya göre hem daha konforlu hem de yol tutuşu iyi ve daha yeni model olur. 400 bin tl lineaya çok fazla.

Öncelikle 2,5 sene Egea kullanmış birisi olarak Easy paket Egea'yı tavsiye edemeyeceğim. Pek çok donanımı sonradan ilave edebiliyorsunuz ancak hava yastığı sadece 2 tane var. Günümüz için çok az. Urban paket düşürebiliyorsanız kesinlikle urban paket bir Egea öneririm.

Öte yandan Focus için kendinize şunu sorun: Ben viraj kasacak mıyım? Eğer sürekli virajlara hızlı girecek, performanslı kullanacak, lastikleri cayır cayır öttürecek bir kullanıcı iseniz tercihiniz Focus olmalı. Egea'nın da yol tutuşu kötü değil ama Focus kadar değil tabii ki. Burada Linea'yı direkt elersiniz.

Ha siz hız sınırları dahilinde seyredecekseniz, arabayı sadece bir yerden bir yere gitmek için kullanacaksanız kesinlikle 1.6 Multijet Lounge Linea öneririm. Harika bir kombinasyon olur.
Neden harika olur?
Öncelikle donanım bence çok önemli. Aracı kullanırken bunu hissediyorsunuz. Büyük konuşmayayım ama ben orta paketten aşağı araba almam. Donanım demek rahatlık demek. Dijital klima olsun kol dayama olsun işte ne bileyim yokuş kalkış desteği olsun bunun gibi şeyler siz aracı kullanırken sizi rahat ettirir. Öte yandan 1.6 Multijet motor eğer şehir içi çok kısa mesafeler kullanmıyorsanız tam böyle ihtiyacınız olan motor. Ne rampa dinler ne düzlük dinler istediğiniz hızla seyredebilirsiniz. Performans anlamında asla üzmez. Mesela Focus'ta rampaya geldiğinizde araç bayılmadan siz vites düşürmeniz gerekir. Eğer hız sabitleyici açıksa o kapanacak, rampa bitince tekrar vites büyütülecek ve hız sabitleyici tekrar bağlanacak. Oysa Linea'nın 1.6 Multijet motorunda 120'ye sabitlediyseniz rampa olsun düzlük olsun bir daha hız sabitleyiciye dokunmayacaksınız.
Kısaca motor ve donanım anlamında çok güçlü Linea. Ha derseniz ki yalıtım? Lastik sesini sessiz bir lastik alarak ya da davlumbazlara yalıtım yaparak çözersiniz. Rüzgar sesi için kapı içlerine ve tabana yalıtım malzemesi yapıştırıp, kapı fitillerini güçlendirirseniz büyük ölçüde sesi kesersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı