Eğitim hayatım çok yoğun

499337

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, ben 14 yaşındayım ve 8. sınıfa gidiyorum.
Bu aralar kafam çorba gibi.

Olaylar şöyle:
Zaten normalde de yoğun bir insanım, dersler nedeniyle gece yarısı yatıyor sabah 7'de kalkıyorum.
  1. Pazartesi günü bir sorun oluştu ve öğretmen hiç yoktan(hastayken okula gelmedim ve okuldaki etkinliği evde yaptım diye) 2 haftalık etkinliği sıfırdan yaptırdı. Sonuç olarak bende okulda o derste X3 hızla çalışmam gerek ama imkansız, bunun stresi var.
  2. Öğretmenlerin verdiği ödevler var ki dağ gibi mübarek.
  3. Ezberlemem gereken 1 uzun şiir 1 dua var (evet bunlara mecburum, ödevmiş.)
  4. Bunlar yetmiyormuş gibi 1 haftada tüm yoğunluk içinde yetiştirmem gereken bir yağlı boya çalışması var.
  5. Bunlar da yetmiyormuş gibi denemeler var.
  6. Bunlar da yetmiyormuş gibi aklımda tutmam gereken daha niceleri var :(
  7. Ve hepsinden beteri tüm bunlar arasında çalıştığım yazılılar ve LGS var.
Benim kafam cidden çok karışık, öneriden çok dert yanmak adına konuyu açtım.
İyicene stres oldum ve bu dediklerimden biri eksik olsa yazılı notum az verilecek...

Ve bunun yanında bu yoğunluğun getirdiği uykusuzluk var, uyku sürem günde 6 saat kadar ki bu cidden yetersiz kalıyor bana...

Bir de sağlıkla ilgili olaylar var.

Şu an içimde bulunduğum durum berbat.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, ben 14 yaşındayım ve 8. sınıfa gidiyorum.
Bu aralar kafam çorba gibi.

Olaylar şöyle:
Zaten normalde de yoğun bir insanım, dersler nedeniyle gece yarısı yatıyor sabah 7'de kalkıyorum.
  1. Pazartesi günü bir sorun oluştu ve öğretmen hiç yoktan(hastayken okula gelmedim ve okuldaki etkinliği evde yaptım diye) 2 haftalık etkinliği sıfırdan yaptırdı. Sonuç olarak bende okulda o derste X3 hızla çalışmam gerek ama imkansız, bunun stresi var.
  2. Öğretmenlerin verdiği ödevler var ki dağ gibi mübarek.
  3. Ezberlemem gereken 1 uzun şiir 1 dua var (evet bunlara mecburum, ödevmiş.)
  4. Bunlar yetmiyormuş gibi 1 haftada tüm yoğunluk içinde yetiştirmem gereken bir yağlı boya çalışması var.
  5. Bunlar da yetmiyormuş gibi denemeler var.
  6. Bunlar da yetmiyormuş gibi aklımda tutmam gereken daha niceleri var :(
  7. Ve hepsinden beteri tüm bunlar arasında çalıştığım yazılılar ve LGS var.
Benim kafam cidden çok karışık, öneriden çok dert yanmak adına konuyu açtım.
İyicene stres oldum ve bu dediklerimden biri eksik olsa yazılı notum az verilecek...

Ve bunun yanında bu yoğunluğun getirdiği uykusuzluk var, uyku sürem günde 6 saat kadar ki bu cidden yetersiz kalıyor bana...

Bir de sağlıkla ilgili olaylar var.

Şu an içimde bulunduğum durum berbat.

Allah kolaylık versin, hocalarınız bayağı insafsızmış.

Ben sekizinci sınıfa giderken hocalarımız sınava çalışıyoruz diye ödev konusunda, sınav konusunda bayağı yardımcı olmuşlardı. Sizinkiler topla tüfekle ne varsa üzerinize yağdırmışlar.

Allah kolaylık versin, hocalarınız bayağı insafsızmış.

Ben sekizinci sınıfa giderken hocalarımız sınava çalışıyoruz diye ödev konusunda, sınav konusunda bayağı yardımcı olmuşlardı. Sizinkiler topla tüfekle ne varsa üzerinize yağdırmışlar.
Hocam aslen 4-5 hoca var anlayışlı, geriye kalan 5-6 tane...
Zaten bu anlattıklarım hep o beşliden.
Hele hele 1 tanesi var, teneffüslerde o hocaya sövme seansı var.

Daha 8 ay önce bu tür şeyleri atlatmış biri olarak bir öneri vereyim. Emin ol, bunların hepsi LGS'den sonra geçiyor. Benim artık bunlar tramvam olmuştu. Yolda ilerlerken ekteki gibi tabelalar görünce ağlama krizlerine giriyordum istemsizce. Ama hepsini bir süre sonra atlatıyorsun. 3 ay kaldı. Emin ol 3 ay sonra hepsi geçiyor.
Pazartesi günü bir sorun oluştu ve öğretmen hiç yoktan(hastayken okula gelmedim ve okuldaki etkinliği evde yaptım diye) 2 haftalık etkinliği sıfırdan yaptırdı. Sonuç olarak bende okulda o derste X3 hızla çalışmam gerek ama imkansız, bunun stresi var.
Ailen ile paylaş. Anlayış göstereceklerini inanıyorum.
Öğretmenlerin verdiği ödevler var ki dağ gibi mübarek.
Bunlar çok normal. LGS'ye çalışma amacıyla çözmen lazım.
Ezberlemem gereken 1 uzun şiir 1 dua var (evet bunlara mecburum, ödevmiş.)
Emin ol etkisini görüyorsun dua olayı dışında. Çünkü Türk Dili ve Edebiyatı dersi var lisede. Gerçekten ihtiyacın olacak.
Bunlar yetmiyormuş gibi 1 haftada tüm yoğunluk içinde yetiştirmem gereken bir yağlı boya çalışması var.
Görsel sanatlar derslerinden hep kaçıyordum. 1 ders olduğu için hoca 0 verse bile etkilemiyordu. Bu dediğimden ne ders çıkarırsın artık onu bilmem :)

Bunlar da yetmiyormuş gibi denemeler var.
Olması lazım zaten. Deneyip kendini görmen lazım.
Ve hepsinden beteri tüm bunlar arasında çalıştığım yazılılar ve LGS var.
Çoğa yayarak sorun ediyorsun gibi geldi. Ancak bu dönemde bu normal.
@333365 hocam sizin önerileriniz çok yardımcı olur bu arkadaşa.

Dosya Ekleri

• 1646338071343.png
    1646338071343.png
    82,2 KB · Görüntüleme: 48
Hocam Allah kolaylık versin. Ailenizle konuşun resim gibi sizi uğraştıran derslere girmeyin. Ödevlerinizi biraz olsun azaltır. Ailenizle konuşun. Derslere çalışmak istediğinizi ama şiir gibi ödevlerden dolayı çalışamadığınızı açıklayın.

@Little Cat hocam sizin önerileriniz çok yardımcı olur bu arkadaşa.
Bu durumda arkadaşa Allah'tan sabır dilemekten başka yapacak bir şey yok. Hepsine günde belirli bir vakit ayıraraktan yapması lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı