Eğitim hayatımı nasıl düzeltebilirim?

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
2004 doğumluyum ve şu an 11.sınıf sayısal bölümü öğrencisiyim. İleri de büyük yerlere gelmek istiyorum ve bu da eğitimden geçiyor. Çok çalışkan değilim ama sadece okul dersleri konusunda, bu sebepten başarısızım. Aslında okul benim için travma bunun sebebini şöyle açıklıyım; birinci sınıftayken çok anlamsız yere okuldan atılıyordum ve okuma yazmayı neredeyse 3.sınıfta öğrendim. Bunların üzerine annem göğüs kanseri oldu ve 3, 4,5.sınıflarım annemin tedavi süreciyle geçti. Orta okula yeni bir şehirde başladım, okul ortamı ve sınıf ortamı beni içine dönük biri haline getirdi bütün sosyal hayatım bitti. Sonra LGS sınvına girdim ve taban puanına yakın bir puan aldım. Şimdi sıradan bir mahalle okulunda okuyorum, neredeyse hiç arkadaşım yok. 2 yıl sonra üniversite sınava gireceğim ve sınava nereden çalışmaya başlıyayım herhangi bir fikrim yok. Eğer sınavı kazanamazsam bir yeteneğim ya da yapabileceğim hiçbir iş yok ve sürekli depresif bir haldeyim. Artık hayatıma bir yön vermem lazım ve sizin tavsiyelerinize çok ihtiyacım var.

Öncelikle umarım ailen tez zamanda iyi olur. Yaşım 35 oldu ben şu an sözleşmeli olarak bir hastahane de çalışmak için ömrümden 6 seneyi harcadım ki buna üniversite eğitimi dahil değil. Sonunda başardım. Yaşın çok genç dur bakalım sen o zamana gelene kadar neler değişecek. Bana sorarsan kendi becerine yakın bir meslek öğrenmeye bak. Ben bir reklam atölyesinde bir yandan çalışıp bir yandan ders çalışırdım hey gidi günler hey aksi bir durumda meslek elimde olsun diye her şeyi öğrenmiştim. Şu an CNC kullanma belgem bile var. Maalesef bu ülkede astronot bile olsan torpilin yoksa hiçbir yere giremiyorsun. Çok yakın bir arkadaşım okulu bırakıp pastahanede çalışmaya başladı yaklaşık 8 sene azmetti şu an aynı mekanın ortağı ve bir şubesini kendi açtı. Okulla nereye gelirsen gel patronların hep ilkokul mezunu olacak bu ülkede.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı