Eğitim sisteminden bıktım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şehitlerimiz var fazla uzatmayacağım.

80 huriyi nerenden uydurdun bilmiyorum. Ama mesela bugün şehit olanlar içerisinde hiç evlenmemiş olanlar var. İşte onlar için Allah tertemiz eşler vaadediyor. Bu huri olur, insan olur orasını bilemem.

Kız çocuklarının gömüldüğü bir coğrafyada kadını yücelten dindir İslam.
Çocuk evliliği vs de sizin uydurduğunuz şeylerdir genelde Hz Ayşe üzerinden 9 yaşında diye.

Yaşar Nuri Öztürk'ün Hz Ayşe'nin gerçek yaşı ile ilgili açıklamalarını aç oku.

Dediğim gibi bugün seninle tartışmak istemiyorum.

Tartışmak istemiyorsun çünkü gerçeklere katlanamayacağını sen de biliyorsun. Ayrıca bilgisiz olduğunu o kadar fazla belli ediyorsun ki daha hurilerin, eşi olan erkeklere de verileceğini bilmiyorsun. İslam dini kadınları o kadar fazla yüceltiyor ki cennete giren erkeklere vaatler verirken kadınlara vaat vermiyor. O kadar fazla yüceltiyor ki sırf iki üç erkeğin terbiyesizliği yüzünden kadınlara kapanın diyor ve onların hürriyetini engelliyor. O kadar fazla yüceltiyor ki peygamberinin 9 yaşındaki bir kız çocuğu ile evlenmesine izin veriyor. Daha Yaşar Nuri Öztürk’ün sonradan deist olup gerçek dini anlattığını bilmiyorsun. Sonra da burada çıkıp “kopyala-yapıştır” diyorsun. Ben senin gibi hikayeler anlatmak yerine gerçekleri anlatıyorum.

İnternette şu senin yazdıklarını araştır her yerde bulursun. Kopyala yapıştır heeep aynı...
Yaşar Nuri'nin ne olduğunu kim olduğunu iyi biliyorum, çivi çiviyi söker hesabı onu örnek verdim ki açıp okursan cevabını alırsın Hz Ayşe ile ilgili.

Cehaleti kimin temsil ettiği dün pek ala görüldü. Bilgisizliği kimin şiar edindiği de...
Senin tek argümanın hakaret, tek yeteneğin kibir.

Allah erkeklere ne vaadettiğini yazmış Kuran'da ama kadına ne vaadettiğini gizli tutmuş. Cennet anaların ayağı altındadır diyen bir din rahat ol kadını bu dünyada da diğerinde de erkekten aşağı tutmaz.
Huri mevzusu hep tartışılır, bana göre hizmetçi olsa gerek aynı şekilde gılmanlar da var. Ama siz ayetleri eğip büküyorsunuz. Zira cahil müslümanlarda... Cennet kerhane değil.
Bakara Suresinde Allah tertemiz eşler vaadediyor asıl kıstas budur.

Kendi cahilane fikirlerini burada yazıp duruyorsun. Kapanma inancına bağlı ister kapanırsın ister kapanmazsın bu takva ile ilgili bir şey. Eleştirmek sana kalmamış. Uygulamazsın olur biter. Kapanma ayetlerini okursan altın vs ile zilyet ile yani gösteriş de men edilmiştir. Ama bizim toplum genelde namus eksenli düşünür burası üzüldüğüm nokta.
Ayrıca kapanma sadece kadına değil erkeğe de vardır. Setr-i Avret denen şey hepimiz için geçerlidir.

Konu eğitim sistemi idi ve anlaşılan genç nesle sağlam bir dini eğitim şart. Yazdıklarından bu anlaşılıyor.

Son düzenleme:
Cahil insanlarda görülen tipik bir olay: Bir gerçeği söylersen onun şu yüzden bu yüzden olduğunu savunur. Kadınlara bir şey vaat etmiyor deyince bu sefer de gizli olduğu için diyor, hey gidi cahil HEY! Sizin gibi insanlardan dolayı sabrım taştığı için kendimi tutamayıp hakaretler yağdırıyorum ve bunun doğru olmadığını da biliyorum. En azından ben bazı gerçekleri kabullenip kendimi de eleştirebiliyorum bu da bir artı bence. Tertemiz eşler dediğin saçmalık, erkeklerin kadınlardan üstün olduğunu savunan bir argümandır. Kapanmayan kadınları cehennemde cayır cayır yakan bir Tanrı’ya inanmadık diye biz de yanacağız, hadi lan oradan diyeceksin! Erkeklere de kapanmak var ama kadınların ki kadar aşağılayıcı değil çünkü “erkekler kadınlardan her zaman üstündür” mantalitesini benimsemiş bir din mevcut. Senin savunduğunun aksine din eğitimi olmasa daha iyi yerlere gelmeyi başarabileceğiz.

Kadını kapanmıyor diye yakan bir din öyle mi? İslam'da 7 büyük günah vardır bunları işlemezseniz gerisini ben kapatırım diyor yüce Allah. Yakma vs Allah'ın bileceği bir iş. Kimse onun yerine hüküm veremez.
Cennet anaların ayağı altındadır demiş. Erkeğe seni içinde ihya ederim dediği cenneti kadının ayağının altına sermiş sen neyden bahsediyorsun. Kadını cennetten üstün tutmuş farkında mısın?
Gerçekler(!) senin gerçeklerin mesnetsiz iftiralar...
Karşındaki insan da sana fikrini söyleyecek elbet.
Senin sorunun ne biliyor musun?
Bilginin yetersiz olduğu konularda yorum yapıyorsun. Karşındaki insan da seni çürütünce sinirleniyorsun.
Çünkü kusura bakma ama münazara konusunda da dini konuda da yetersizsin.
Daha fazla okumalı, araştırmalısın.
İnanmayabilirsin ama saygı duymayı öğreneceksin. Her tartışma iki tarafa da bir şeyler katmalı. Ama sen dünkü tartışmalarımın copy-paste ezberisin maalesef.

Neden öğleden sonra ben hiç Matematik, Fizik, Kimya dersleri görmüyorum neden bunlar hep erken saatlerde? Sebebi çok belli MEB gerizekalı değil biliyor öğrencinin öğleden sonra dinleyemediğini bu yüzden hep öğleden sonra Resim, Edebiyat, Tarih, Din var. Ayrıca MEB'e sövmeyi bırakalı çok oldu çünkü çözümü yok anca kendi kendimize. Sende çok takılma bu ülke'nin Eğitim Sistemin'den hayır gelmez.

Kadınları yücelten ayet sayısı azınlıkta iken onları küçümseyerek hürriyetlerini kısıtlayan ayet sayısı hatta hadis sayısı çoğunluktadır. Kadınlar daha kendi inandıkları dinin temeli olan kutsal kitabı ve ezanı seslice okuyamıyorlar. Bunun sebebi ise erkekler duyup azacaklar diye. Bu, hem sapıkça hem de kadınları küçümseyecek nitelikte bir argümandır. Fakat senin bu argümanı da inkar etmeni bekliyorum çünkü defalarca söyledim: Sen cahilsin dostum. Ayrıca ben, ülkemi yavaşlatıp gelişmesine engel olacak saçmalıklara -özellikle de dinlere- saygı duymuyorum aksine onları çürütüp yok etmeye çalışıyorum. Fakat sen ve senin gibi insanlar ise bunu yapmak yerine onlara inanmayı tercih ediyorlar. Sen ve senin gibi insanlara rağmen sen ve senin gibi insanların haklarını ve hürriyetlerini korumaya devam edeceğiz. Bunun en büyük örneği, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Siz onu da sevmezsiniz ama olsun.
Zihniyetin değişmesi lazım. Bunun için dogmatik düşünceleri unutup doğru bilgiyi edinmeliyiz.

Son düzenleme:
Hem dini yok etmeyi umuyor hem de dindarların haklarını korumaktan bahsediyor. Dini yok edebilme ihtimalin olsa idi ederdin. Ama olmadığını sen de biliyorsun. Koruma mevzusuna gelirsek sen zahmet etme biz kendimizi koruruz Çanakkale'de olduğu gibi.

Bu ülkede Bülent Ersoy ezan okudu. Derdin buysa eğer.

Senin kafanla bu millet anca geri gider çünkü tek derdiniz insanların inanç özgürlüğünü kısıtlamak.

Bülent Ersoy ezan okudu diye bu fiilin doğru olduğunu düşünüyorsan sana diyecek başka bir şeyim yok akıllı yiğidim. İnanç özgürlüğü dediğin şey kadın haklarını, hatta ve hatta bilimi önleyici saçmalıktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…