Cahil insanlarda görülen tipik bir olay: Bir gerçeği söylersen onun şu yüzden bu yüzden olduğunu savunur. Kadınlara bir şey vaat etmiyor deyince bu sefer de gizli olduğu için diyor, hey gidi cahil HEY! Sizin gibi insanlardan dolayı sabrım taştığı için kendimi tutamayıp hakaretler yağdırıyorum ve bunun doğru olmadığını da biliyorum. En azından ben bazı gerçekleri kabullenip kendimi de eleştirebiliyorum bu da bir artı bence. Tertemiz eşler dediğin saçmalık, erkeklerin kadınlardan üstün olduğunu savunan bir argümandır. Kapanmayan kadınları cehennemde cayır cayır yakan bir Tanrı’ya inanmadık diye biz de yanacağız, hadi lan oradan diyeceksin! Erkeklere de kapanmak var ama kadınların ki kadar aşağılayıcı değil çünkü “erkekler kadınlardan her zaman üstündür” mantalitesini benimsemiş bir din mevcut. Senin savunduğunun aksine din eğitimi olmasa daha iyi yerlere gelmeyi başarabileceğiz.İnternette şu senin yazdıklarını araştır her yerde bulursun. Kopyala yapıştır heeep aynı...
Yaşar Nuri'nin ne olduğunu kim olduğunu iyi biliyorum, çivi çiviyi söker hesabı onu örnek verdim ki açıp okursan cevabını alırsın Hz Ayşe ile ilgili.
Cehaleti kimin temsil ettiği dün pek ala görüldü. Bilgisizliği kimin şiar edindiği de...
Senin tek argümanın hakaret, tek yeteneğin kibir.
Allah erkeklere ne vaadettiğini yazmış Kuran'da ama kadına ne vaadettiğini gizli tutmuş. Cennet anaların ayağı altındadır diyen bir din rahat ol kadını bu dünyada da diğerinde de erkekten aşağı tutmaz.
Huri mevzusu hep tartışılır, bana göre hizmetçi olsa gerek aynı şekilde gılmanlar da var. Ama siz ayetleri eğip büküyorsunuz. Zira cahil müslümanlarda, cennet kerhane değil.
Bakara Suresinde Allah tertemiz eşler vaadediyor asıl kıstas budur.
Kendi cahilane fikirlerini burada yazıp duruyorsun. Kapanma inancına bağlı ister kapanırsın ister kapanmazsın bu takva ile ilgili bir şey. Eleştirmek sana kalmamış. Uygulamazsın olur biter. Kapanma ayetlerini okursan altın vs ile zilyet ile yani gösteriş de men edilmiştir. Ama bizim toplum genelde namus eksenli düşünür burası üzüldüğüm nokta.
Ayrıca kapanma sadece kadına değil erkeğe de vardır. Setr-i Avret denen şey hepimiz için geçerlidir.
Konu eğitim sistemi idi ve anlaşılan genç nesle sağlam bir dini eğitim şart. Yazdıklarından bu anlaşılıyor.
Zihniyetin değişmesi lazım. Bunun için dogmatik düşünceleri unutup doğru bilgiyi edinmeliyiz.Neden öğleden sonra ben hiç Matematik, Fizik, Kimya dersleri görmüyorum neden bunlar hep erken saatlerde? Sebebi çok belli MEB gerizekalı değil biliyor öğrencinin öğleden sonra dinleyemediğini bu yüzden hep öğleden sonra Resim, Edebiyat, Tarih, Din var. Ayrıca MEB'e sövmeyi bırakalı çok oldu çünkü çözümü yok anca kendi kendimize. Sende çok takılma bu ülke'nin Eğitim Sistemin'den hayır gelmez.