Eğitim sisteminden bıktım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başımızdakiler din ile kazanç elde etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

İslam kadını bir mücevher gibi korur.
Ya değilse görüyoruz işte, Emperyalist düzende her yerde kadın bir mal gibi sergileniyor. Yaşı geçince de bir çöp gibi atılıyor kenara.
Bu özgürlük değil istismar edilmektir.
Pakize Suda nın bu konuyla ilgili çok güzel bir yazısı var araştırırsanız bulursunuz.
Bu kurbana hazırlanan bir koyunun besiye çekilmesidir.

İslam'ı gelişime aykırı gören deist ateist herkesi burada bizim gibilerle vakit kaybetmek yerine periyodik cetvele bir element eklemeye davet ediyorum.
Nobeller sizi bekliyor.

Yaaaa siz anca sızlanırsınız.
Yok sistem yok şu, bu...
Bi cacık da olmaz sizden.
Partiniz başa gelecek. Size bir yerler ayarlayacak.
Sövdüklerinizden farklı değilsiniz.

"Siz nasılsanız öyle yönetilirsiniz" Hz Muhammed SAV

Abi siz dalga mi geciyorsunuz? Egitim ile ilgili bir konuda hemen din tartismasi yapiyorsunuz. Once su zihniyetten kurtulup her seyi dine atmayin. Kimi ateisttir kimi musluman bunu bu konuda (bakin bu konu, egitim ile ilgili olan konu var ya he iste o konu) konusmayin. Gidin din uzerinden bir konu acin orada konusun. Sonra bos muhabbet donuyor ortada.

Bu arada egitim sistemi cok yanlis bakanlar bile konusacagi seyleri kagittan okurken bizim 4 sene onceki seyi hatirlamamizi bekliyorlar.

Bu ülke de paran varsa konuşursun. Yoksa susarsın. Her çocuk illa ki eğitim sisteminden bıkar, uyku saati hariç günün 10 saati yok oluyor. Geri kalan saat ya ders çalışır, ya yemek yer ya da ailesi ile mi vakit geçirsin? Her dersten bir test kitabı verilmeli. Her gün ders saatleri yarıya indirilip her gün mesela neden eğitimi veyahut müzik, bilişim dersi konulabilir. O test kitabı hocalar dersi eğlendirici şekilde çocukların düşündükleri ve ilgilendikleri şeylerden bahsederek ilgisini çekerse derse yönetebilir. Ülke olarak gerçekten çocuklarımız zeki olduğunu düşünüyorum ama o zekayı çıkartacak bir eğitim sistemi olduğunu düşünmüyorum. Sadece çalış, iyi bir okula git, iyi bir maaş ol, mültecilerin bizden daha iyi olduğu (kendi ülkemde) yaşamaya çalış. Bu ülke komple reset lazım yoksa olmaz.

İlkokul 5. sınıfta çok iyi hazırlanmıştım. Dershane sınavında 1. oldum bedava kazandım vs tam Anadolu Fen Liselerine ortaokulda girmeyi bekliyordum ki dönemin başbakanı ilköğretimi 8 yıl zorunlu yapan kanunu çıkarttı.
Ortaokul sınavları kalktı ve ben sıradan bir devlet okuluna gitmeye devam ettim. Ve 3 yıl sonra Anadolu lisesine gidebildim.

Sistem size her zaman doğru şeyleri sunmaz arkadaşlar. Sizi geciktirebilir.
Yılmamak lazım.

NOT: Dini paylaşımlarım karşımdakinin başarısızlığına dini bahane edip, dini vicdani özgürlükleri hiçe saymasından ötürüydü. Moderatör arkadaş konuyla ilgisiz yorumları silerse sevinirim.

Hürriyet haklarını kısıtlayarak mücevher gibi koruyabilirsiniz bir şeyi arkadaşlar, buradan da bunu anlıyoruz. İslam'ın gelişmesini istemeyen biz değiliz, kendisi istemiyor zaten gelişimi ve bilimi. O zaman adam olsaydınız da sizin gibi insanlar alsaydı ödülleri, sizin gibi insanlar başarılı olsaydı felsefe alanında. Sonra da çıkıp burada hoşgörü dini diye geçin. Ateist olup da hayatını dört dörtlük düzenleyen insanlar var fakat sırf Tanrı'ya inanmadı diye cehennemde yanacak, hadi lan oradan! Bilimi savunup ona inananlardan bir cacık olmaz diyen zihniyet, en cahil zihniyettir. Bilim, insanın kendini sorgulayıp anlamasıdır, İslam dini de bunu savunuyor fakat ne hikmetse bilime -özellikle de evrime- karşı. Adem Havva masalının kökü Sümerlilere kadar dayanır. Cahil insan, sana sesleniyorum: Adem Havva masalını okuyup gel de ondan sonra burada münakaşa yapalım. Spermin kaburga kemiğinden çıktığı mevzusuna hiç girmeyeyim istersen çünkü onu da bir şekilde eğip bükeceksiniz.

Şuna cevap ver bre.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…