eGPU Takılınca Sistem Boot Etmiyor

umeyir060

Hectopat
Merhaba, laptopum'a eGPU bağladığımda açılışta olan BIOS ekranı görünüyor ve ardından Windows simgesi görünmeden ekranım siyah ekran oluyor. Bilgisayar'ım açılırken eGPU'yu bağladığımda aygıt yöneticisinde görünüyor ancak "Bu aygıt, kullanabileceği yeterli boş kaynak bulamıyor. (Kod 12)" şeklinde hata veriyor. İnternette araştırmasını yaptığımda eGPU'nun sitesinde bu sorunun çözümüne dair bir konu buldum ancak yönergeleri takip edecek kadar İngilizcem olmadığı için başaramadım. Sitenin linkini, bilgisayarımın özelliklerini ve kullandığım eGPU aparatının özelliklerini aşağıya yazacağım. Yardım ederseniz çok mutlu olurum.

Sitenin Linki:

Bilgisayarım:
  • Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5535
  • Intel T8300 2.4GHz işlemci
  • 4 GB RAM
  • Sis M672 GPU

eGPU ve kullandığım GPU:
  • EXP GDC V8.5C (Expresscard Interface Girişli)
  • AMD HD 6350

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben GTX1050ti ile denemiştim bu eGpu işini. 2. Nesil i5 işlemcisi vardı 8GB RAM vardı sistemin. Güzel bilgisayardı günlerce uğraştım olmadı. Bazı bilgisayarlarda olmayabiliyor yani. Ha bilen yapar ama işte bir bileni bulmak lazım. Ciddi ciddi bu işlerden anlayan birisi.

Bu eGPU işi ile hiç bilmediğim şeyler gördüm. Modifiye BIOS diye birşey varmış onunla BIOS'a yeni özellikler katıp her bilgisayarı buna uyumlu hale getirebiliyormuşuz. Ama yine ben nasıl yapıldığını bilmem.

Kod 12 hatasının çalışmak için yeterli alan olmamasından kaynaklandığı belirtilmiş. Tümleşik grafik kartını devre dışı bırakman lazım. BİOSun kitli ise modlu BİOS lazım. Bende denemiştim eGPU işini modlu BİOS işi tamamen sıkıntı, modlu BİOS yüklerken komple çöktü. BİOS çipi değiştirttim. Bilgisayarınızın özelliklerinin pek o işler için uygun olmadığını düşünüyorum. Ayrıca görüntü kartında baya performans kaybı yaşıyorsunuz (bağlantı noktaları yavaş).
BİOS konusunda şu sana yardımcı olabilir.

Aşağıda alıntıladığım fotoğrafta olduğu gibi sorun RAM'den kaynaklı değil, sorun yazılımsal.

Ekran Alıntısı.PNG

Modifiye BIOS işi çok zor ve riskli. Yabancı forumlarda 10-20 dolara yapanlar görmüştüm.

Eğer hiçbir sonuca varamazsam bu işe girmeyi düşünüyorum. Bilgisayarım eski bilgisayar, BIOS sürümünü en sona yükselttim ama olmadı. En son BIOS sürümü 2009'da çıktı.

Laptobun kendisinde harici ekran kartı bulunuyorsa BIOS'dan devre dışı bırakman sorunu çözebilir. BIOS'da böyle seçenek yoksa modifiye edilerek açılabilir.

eGPU kartı harici monitöre bağlamayı denedin mi? HDMI, VGA kablosunu direk eGPU'ya tak, laptopa değil.

Laptobun kendisinde harici ekran kartı bulunuyorsa BIOS'dan devre dışı bırakman sorunu çözebilir. BIOS'da böyle seçenek yoksa modifiye edilerek açılabilir.

eGPU kartı harici monitöre bağlamayı denedin mi? HDMI, VGA kablosunu direk eGPU'ya tak, laptopa değil.
Denedim, monitöre taktım görüntü gitmedi ve hiç tepki vermedi. Ayrıca BIOS ekranımda dediğiniz özelliklere sahip değilim. Modifiye BIOS'u kurmayı bana rehber edebilecek birisi olsaymış iyi olurdu. Bilgisayarım eski bilgisayar ve harici GPU olacağını sanmam. Olduğunu nasıl öğreniyoruz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı