Egzama için öneriler

Barlass01

Centipat
Daha fazla  
Dostlar 9 yaşımda babamı kaybettim kaybettikten 1 yıl sonra ergenliğe girdiğim zamanlarda psikolojik olarak dehşet kötüydüm psikolojik sıkıntılar geçirmiştim. Bu esnalarda egzama adında bir cilt hastalığına yakalandım. Derim dökülüyor kızarıyor saçımda da var ve fazlasıyla derim dökülüyor ve bu moralimi bozuyor. Yüzüm ve saçımda var. Arkadaşlar doktora gittiğim zaman bana bunun kalıcı olduğunu kurtuluşu olmadığını söylediler. Başka bir doktora gittiğimde ise kurtuluşu olduğunu sağlıklı beslenmemi örneğin yumurta vs yememi bazı besinleri tüketmemi bilgisayar ekrandan uzak durmamı ketçap gibi yiyeceklerden uzak durmamı ve krem sürmemi söylediler, kurtulursun dediler fakat ben ne yapacağımı bilmiyorum. Doktora tekrar gidemiyorum çok pahalı. O esnada da soru sormadım sebebini bilmiyorum bilgin doktor abilerim varsa sizlere sorum var. Ben kurtulabilir miyim? Kurtulursam örneğin cilt bakımı dediğimiz nedir yüzünü yıkarsın besleyici yağlar kullanırsın kreme çok gerek kalmaz bende bu duruma gelebilir saçımdaki egzamadan kurtulabilir miyim? Dostlar benim 8-9 yaşlarımda hayatta kepek çıkmıyordu egzamadan sonra asaçım yağmur oldu) korkum şu ben bunu atlatabilir miyim kökten ve bir daha geçirme ihtimalim var mı yardımınıza ihtiyacım var bana yardımcı olun (bendeki çok normal bir egzama değil biraz ağır internette gördüklerimden.

Şampuan olarak bizzat kullandığım; Vichy Dercos Åampuan Anti Dandruff 390 ml Normal ve YaÄlı Saçlar için Fiyatı - Trendyol
Şiddetle öneririm çünkü aynı şeyleri bende yaşadım ve kullanmadığım ilaç vs. kalmadı. Kullanma talimatı da çok basit, kullanmanda fayda var.
kökten atlatır mıyım acaba

Bende yukarıdaki arkadaşın kullandığı şampuanı kullandım ve egzama kepek komple geçti.

Ciddi misiniz şu an :D ne yapacağımı bilemiyorum elim ayağım boşaldı.

İlerlemen ne düzeyde bilmiyorum ama en basiti benim de saçlarıma 1-2 şekil vermeye çalışsam hemen omuzlarım ve giysilerime dökülüyordu, kafamda yaralar oluyordu, kabuk bağlıyordu işte bazen kaşıntı ve dökülme oluyordu. Bir gün reklamı geldi karşıma ve inceleme fırsatım oldu, denemekten başka şansım da yoktu açıkçası, velhasıl ilk 3 kullanımda ciddi anlamda fark etti diyebilirim. Piyasa da bu hastalıkla ilgili ne kadar ürün varsa denemiş biri olarak söylüyorum daha fazla vaktini kaybetmeden cildine uygun olanını kullan

İlerlemen ne düzeyde bilmiyorum ama en basiti benim de saçlarıma 1-2 şekil vermeye çalışsam hemen omuzlarım ve giysilerime dökülüyordu, kafamda yaralar oluyordu, kabuk bağlıyordu işte bazen kaşıntı ve dökülme oluyordu. Bir gün reklamı geldi karşıma ve inceleme fırsatım oldu, denemekten başka şansım da yoktu açıkçası, velhasıl ilk 3 kullanımda ciddi anlamda fark etti diyebilirim. Piyasa da bu hastalıkla ilgili ne kadar ürün varsa denemiş biri olarak söylüyorum daha fazla vaktini kaybetmeden cildine uygun olanını kullan
bende bu şampuan markasının bir değişiği var etkisini gördüm fakat kökten bir çözüm olmadı direkt gönderdiğiniz şampuanı mı kullanmalıyım

Cildinize uygun krem kullanmanızı öneririm. Kremi düzenli olarak sürün. Ek olarak biraz zor olsada stresten uzak durmanız gerekiyor. Çünkü bu rahatsızlığı tetikleyen en büyük şey strestir. Ayrıca dengeli beslenin ve düzenli egzersiz yapın. Kendinizi depresif ve anksiyetik hissediyorsanız bir psikoloğa gitmeniz belki sizin için iyi olabilir. Çünkü duygu ve düşünceleri içe atmak iyi bir şey değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı