Egzoz fan montajı nasıl olmalı?

Aly Joseph

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Kasamda halihazırda egzoz fanı bulunmamakta, bir adet sipariş verdim. Sıvı soğutucu da tek kablo çıktı oda CPU fan'a bağlı, kasanın kendi kabloları SYS fan'a bağlı.
Boşta olan pump fan 1 bölümüne egzoz fanını takabilir miyim? Herhangi bir sıkıntı ya da eksiklik yaratır mı?

Sipariş ettiğim fan 4 pinli girişe sahip.

İlginiz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günaydın kardeşim. Kasa fanları ve anakart SYS fan çıkışın PWM ise PWM çoğaltıcı kablo alıp kasa arkasında tüm fanları birleştirip öyle takın.
PWM Çoğaltıcı
Örnekte ki gibi bir kablo ile kasa fanların PWM olmasa bile takabilirsin. Egzoz fanını solda ki 4 pinli sokete takarsan olur.

Anakartında PWM girişin yoksa sıkıntı yok 3 pin girişe taksan da çalışır aynı şekilde.

Günaydın kardeşim. Kasa fanları ve anakart SYS fan çıkışın PWM ise PWM çoğaltıcı kablo alıp kasa arkasında tüm fanları birleştirip öyle takın.
PWM Çoğaltıcı
Örnekte ki gibi bir kablo ile kasa fanların PWM olmasa bile takabilirsin. Egzoz fanını solda ki 4 pinli sokete takarsan olur.

Anakartında PWM girişin yoksa sıkıntı yok 3 pin girişe taksan da çalışır aynı şekilde.

Günaydınlar :) çok teşekkür ederim PWM olmadan kullandığım senaryoda tam devirde mi çalışacaktır?

Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum :D

Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum :D

O zaman geldiğinde buraya güncelleme atacağım :), aslında fanların ömründen götürmeyeceğini bilsem hepsini tam yükte çalıştırmak isterim çünkü işlemci boşta 55 derece fakat 2K Ultra, RTX Ultra Cyberpunk oyununda 68 - 74 derece arası ben anlamadım bu işi.

7800x3D Artic Liquid Freezer II 360 ile boşta 55 mi? Hazır alışveriş yaparken Arctic MX6 gibi kaliteli bir macun alabilirsiniz.

7800x3D Artics Liquid Freezer II 360 ile boşta 55 mi? Hazır alışveriş yaparken Arctic MX6 gibi kaliteli bir macun alabilirsiniz.

MX 6 sürdüm zaten de, incelediğime göre CPB yüzünden dalgalanmalar çok oluyor, ayrıca PC boşta fanlar 900 RPM'e kadar düşüyor yük altında artıyor dedim bir bildiği vardır herhalde. Ayrıca Adana da yaşıyorum hissedilen 45 48 derece egzoz fanımın olmamasının da bir - si olabilir :D

Öyleyse montajdan sonra ki değerleri beklemekteyim.

Öyleyse montajdan sonra ki değerleri beklemekteyim.

Hocam, güncellemeyle geldim :) kasam da fazladan SYS girişi oluğu için oraya monte ettim. Egzoz fanım Auto ayarda ve 3-4 dereceye yakın boşta bir fark yarattı lakin beni en çok şaşırtan hava şartları oldu, Adana'da yaşıyorum, odamın görseli aşağıdaki gibi büyük bir oda değil, klimayı 24-25 dereceye aldığım senaryoda ve hava akışı kasaya doğru yönlendiriyorum ki fan soğuk hava çeksin. Bunun neticesin de 7 dereceye yakın bir fark gördüm. Yani klima daha verimli geldi diyebilirim. Eksi olarak böbreklerim ağrıyor :).

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-06-16 saat 16.29.19_eea9d8cd.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-06-16 saat 16.29.19_eea9d8cd.jpg
    179,6 KB · Görüntüleme: 28
Hocam, güncellemeyle geldim :) kasam da fazladan SYS girişi oluğu için oraya monte ettim. Egzoz fanım Auto ayarda ve 3-4 dereceye yakın boşta bir fark yarattı lakin beni en çok şaşırtan hava şartları oldu, Adana'da yaşıyorum, odamın görseli aşağıdaki gibi büyük bir oda değil, klimayı 24-25 dereceye aldığım senaryoda ve hava akışı kasaya doğru yönlendiriyorum ki fan soğuk hava çeksin. Bunun neticesin de 7 dereceye yakın bir fark gördüm. Yani klima daha verimli geldi diyebilirim. Eksi olarak böbreklerim ağrıyor :).

Selam, vantilatör ve klima sağ olsun bütün kaslarım tutuldu benim de. Buna sevindim sistemin rahatlamış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı