Egzoz Fan Soğutma İçin Yeterli Midir?

Deep Cool Smarter kasalarda fan yok ama Deep Cool Smarter LED'de 2 fan var. Şöyle göstereyim:

Hmm bunun güç kaynaklısı var mı varsa hangisini önerirsiniz şu sistem için? i3 6098p msi gtx750 ti 8 gb ram msi h110m pro vd anakart? Bir de bu kasanın önde fanı yok bana ucuz ve kaliteli önerebileceğiniz havayı içeriye alan fan var mı?

Kasa ve PSU için toplam ne kadar bütçen var?

Yorumları okudum, arkadaşlar iyi tavsiyelerde bulunmuş. Ben de ilk soruna cevap vereyim dedim. Yeterlidir. 750Ti ekran kartıyla LOL oynuyorsan zaten o kart ısınmayacaktır. İçerideki havayı da dışarı atmak için bir fan yeterli olacaktır. Ama minimum 1 önden içeri 1 arkadan egsoz fan takılması daha uygun görülür.

İçindeki 500w PSU kaliteli midir yani sistemi yeterince besleyip yük altında bile şöyle bir en az 10-15 saat stabil şekilde bilgisayarı çok ısındırmadan ve kapattırmadan veya başka bir sorun çıkartmadan çalışabilir mi ve 80+ sertifikası var mıdır içindeki PSU nun? İkinci sorum önerdiğiniz kırmızı ledli fanı öne nasıl takıcam da içeriye hava üfleyebilecek? Ve onun güç bağlantısını anakarta mı yoksa PSU'ya mı yapacağım?

Yorumları okudum, arkadaşlar iyi tavsiyelerde bulunmuş. Ben de ilk soruna cevap vereyim dedim. Yeterlidir. 750Ti ekran kartıyla LOL oynuyorsan zaten o kart ısınmayacaktır. İçerideki havayı da dışarı atmak için bir fan yeterli olacaktır. Ama minimum 1 önden içeri 1 arkadan egsoz fan takılması daha uygun görülür.
Konuyu okuyup yorum yaptığınız için sağolun ben de 2 fana sahip bir kasa alacağım sanırım ya da öndekini kendim takacağım.

İçindeki 500w PSU kaliteli midir yani sistemi yeterince besleyip yük altında bile şöyle bir en az 10-15 saat stabil şekilde bilgisayarı çok ısındırmadan ve kapattırmadan veya başka bir sorun çıkartmadan çalışabilir mi ve 80+ sertifikası var mıdır içindeki PSU nun? İkinci sorum önerdiğiniz kırmızı ledli fanı öne nasıl takıcam da içeriye hava üfleyebilecek? Ve onun güç bağlantısını anakarta mı yoksa PSU'ya mı yapacağım?

Konuyu okuyup yorum yaptığınız için sağolun ben de 2 fana sahip bir kasa alacağım sanırım ya da öndekini kendim takacağım.
750Ti normalde güç kablosu kullanmıyor bile. Bunlar biraz büyültülmüş olduğundan kullanıyolar. Güçte sıkıntı olmaz. Önden bayağı üfleyecek siz matematiğini yapmayın, boşverin. Fan'ı anakarta takıcaksınız. Fan için güç yerleri olur.

Eğer kasanızdan memnunsanız ve 2. bir fan yeri varsa almanıza gerek yok. Çünkü zaten takılı geliyo dediğiniz fanın da kablosunu anakarta siz takıcaksınız :) Varsa elinizde almayın. Psu olarak da 400w bile taksanız yeterli olacaktır. Ekran kartınız güç tüketen bir ekran kartı değil.

Fan yapraklar içe eğimli şekildeyse hava üfler ters ise çeker. Öne takacaksan dışa eğimli şekilde takacaksın bağlantı büyük ihtimal molextir. PSU VX500 sertifikasızdır. Zaten bu bütçede sertifikalı PSU ve kasa bulmak imkansızdır. Bütçe arttırman gerek daha iyisi için. Önerdiğim kasa ve fan içine sinmediyse almak zorunda değilsin ben önerdim sadece.

Fan yapraklar içe eğimli şekildeyse hava üfler ters ise çeker. Öne takacaksan dışa eğimli şekilde takacaksın bağlantı büyük ihtimal molextir. PSU VX500 sertifikasızdır. Zaten bu bütçede sertifikalı PSU ve kasa bulmak imkansızdır. Bütçe arttırman gerek daha iyisi için. Önerdiğim kasa ve fan içine sinmediyse almak zorunda değilsin ben önerdim sadece.

Aerocool Kasa bu kasa hoşuma gitti ama açıklamada şöyle diyor : İsterseniz kasanızın ön paneline 12 cm Aerocool Air Force (AE-CFAF120R) kasa fanı alabilir ve etkili soğutmayı zirveye taşıyabilirsiniz. Yani önerdiği fana baktım Türkiye'De hiçbir yerde yok yani başka fan alsam uyumlu olmaz mı?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı