Egzoz fanı 3 pin mi yoksa 4 pin mi tercih edilmeli?

AKIÇ

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
Rx 5700 XT
Anakart
Asus b450-m pro
İşlemci
amd ryzen 3500x
Merhaba,
Corsair Spec Delta kasamda egzoz fanım bozulduğu için egzoz fanı değişimi yapacağım. Daha önce bir konu açmıştım ve oradan edindiğim bilgilere göre stok kasa fanı 3 pinli ama kasadaki bağlantı 4 pinli bağlantıyı destekleyebiliyormuş ilgili bağlantı görselini ek olarak bırakacağım oradan beni teyit edebilirsiniz. Kasa fanları için biraz araştırma yaptım ve 3 pinli en uygun ürün olarak: Amazon.com.tr
Arctis'in bu fanını bulabildim. Piyasada 4 pinli fan çeşidi 3'e nazaran daha fazla ve CFM bakımından daha öne çıkıyorlar. Bilgisayar bileşenlerinden çok az anlayan ve açıkçası sistemle uğraşmayı pek istemeyen biri olarak 3 pin yerine 4 pinli bir fan alsam bunun bağlantısı yaptıktan sonra BIOS veya herhangi bir yerden tekrar bir ayar yapmam gerekir mi bir sorunla karşılaşır mıyım? Egzoz fanı RGB'siz olduğu için ve RGB de ekstra bağlantı olduğu için ben de muhtemelen bunu kullanamam RGB'siz 3 pin 120mm fan öneriniz tavsiye edebilirseniz sevinirim. Ek bilgi olarak kasa fanlarımın hepsi 120mm ve 3 pin önde 3 arkada 1 egzoz fanı olmak üzere toplam 4 fanlı kasa.

Dosya Ekleri

• IMG_20250130_193048.jpg
    IMG_20250130_193048.jpg
    350 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı