Egzoz Fanı Kasa İçine Hava Üfleyecek Şekilde Ayarlamak

Ruh Adam

Hectopat
Selamlar. Yakında kasamın üst tarafına takmak için 2 adet 14CM fan alacağım. Merak ettiğim bunlar egzoz fanları ama hava üfleyecek şekilde monte edersem herhangi bir sorun olur mu? Kasamın önü cam ve tek bir taraftan (boydan boya ızgara) hava alıyor. Ondan yeterli bulmuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi hocam şöyle düşünün kasa önden hava alıyor ve egzoz fanıda kasanın içine hava alıyor diyelim. Bu havayı işlemci ve ekran kartı kullanıyor ve calışan parçalar içeride bir sıcaklık oluşturuyor hal böyle olunca kasanın bu sıcak havayı atması gerekiyor yoksa sıcak hava içerde dönüp duracak ve belli bir süre sonra anormal sıcaklıklara yükselicek kasa. O yüzden egzoz fan çok kritik bir öneme sahip.

Peki kasanın yan kapağını söküp egzoz fanının bağlantısını söküp bilgisayarı kullanmak mı daha mantıklı yoksa yan kapağı takıp egzoz fanını aktif ederek kullanmak mı?

Öyle yaparsak ekran kartı başta olmak üzere ısıtıyor. Cihazı soğutmak yerine yanlış monte etme yüzünden. Tecrübe ile sabit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki kasanın yan kapağını söküp egzoz fanının bağlantısını söküp bilgisayarı kullanmak mı daha mantıklı yoksa yan kapağı takıp egzoz fanını aktif ederek kullanmak mı?
Yan kapağı sökersek kasa içinde hava akışı olmaz ve içine toz girer ama tek fan ne kadar etkili olur onu bilmiyorum.
Kendi kasamda 2 adet fan bulunuyor ve yan kapak kapalıyken daha serin çalışıyor.

Ben sana daha iyi bir alternatif önereyim. Kasa kapağın delikliyse oraya 1800rpm civarında dönen bir fan satın al içeri doğru üflesin benim cihaz 70leri gorüyordu şimde 65lere düştü. Benimde önde tek fan egzoz fandanda bir tane var böyle çözdüm sorunu.

Arkadaşlar benim zaten bir tane arkada egzoz fanım var. 3 tane önde normal fan bir tane arkada egzoz fan var. Kasanın yukarısı için fan takacağım. Normalde kasaların yukarısında egzoz fan olur. Ama ben bunu egzoz yapmak istemiyorum.

Isınan hava yükseldiği için yukarıdaki fanlar dışa doğru hava üflemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…