Kasa egzoz fanı önemi

aanony

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba sevgili arkadaşlar. Masaüstü bilgisayarımı hem temizlik hem de SSD vs yükseltmek için güvendiğim bilgisayarcıya götürdüm. O da temizledi. Yeni işlemcim olan GTX 1650 tek fan slotlu ekran kartımı monte etti. Buraya kadar sorun yok. Almaya gittiğimde egzoz fanını iptal ettiğini bunun bir işe yaramadığını söyledi. Tamam diyerek ayrıldım. Fakat gelelim PC'nin oyunlardaki ısınmasına. Ekran kartı özellikle Valorant da 80 derecelerde takılıyor. Sürekli son ayar fan devreye giriyor. İşlemcide bu durumdan ısınarak nasibini alıyordu. Kasa PSU dahil aşırı ısınıyordu. Velhasıl fanı kendim kablosonu boşta durak jak girişe taktım ve devreye aldım. Şu an bırakın 80 dereceyi 70 dereceye çıkaramadım. 50 derecelerde geziyor. Siz siz olun egzoz fanını iptal etmeyin ettirmeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes her işi yapmamalı.

İşlemci 65 ekran kartı 70'i geçmiyor gerek duymuyorum, fan sesi rahatsız ediyor.
O sırada 9 fanlı olup yine de çok az ses çıkaran benim kasa :D

Aslında fan eşittir ses demek değil. Eğer kaliteli belli markaları kullanırsanız genelde ısıyı rahatlıkla dizginleyebildikleri için %50 gücün üstüne kolay kolay çıkma ihtiyacı duymuyorlar. RGB sevmesem tüm kasayı ya bequiet! ya da Noctua fanlarla donatırım.

2023-02-28 21.56.46.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı