Egzoz fanının olmaması sıkıntı yaratır mı?

Birşey olmaz kardeşim sen tak yansın kasan renkli renkli renkler onemli cunku.
1 Haftadir soruyu sorup ardından inatla kendi düşüncesini savunan bir yığın arkadaş görüyorum. Madem inatla aldıgını takma taraftarısın neden konu acıp soruyorsun? Adamlar sana saçma sapan iş yaptigini isirarla anlatiyor sende israrla takacağım diyorsun. Hayrli olsun deyip geciniz bu sekilde inatlasan arkadaslara bosuna parmaklarinizi yormayin bence...

Ben inatla takacağım demiyorum ki, sen bence yazılanları okumadan buraya yazıyorsun ben şunu söylüyorum egzoz fanının olmaması sorun yaratacaksa almayı düşündüğüm RGB fanları almayacağım ki zaten almamaya karar verdim arkadaşların yorumlarını dikkate alarak.
Kardeşim aldığın ya da alacağın fanları bir atar mısın? Yakın zamanda ben de aldım da yani yardımcı olurum belki, videolarda göründüğü gibi olmayabilir yani, bir de alacağın Rgb fanlar muhtemelen Rpm'i daha yüksektir yani egzoz olarak kullanman sisteminin sıcak havayı daha hızlı atmasını sağlar daha serin olur vs. Kasanın arkasındaki fanı yine kullanabilirsin kasanın içinde bir vidayla tutursan yeter yani alttan hava üflettir hiç yoktan iyidir.
Bu seti almayı düşünüyordum hocam
Onun yerine çift taraflı RGB aydınlatmaya sahip bir fan seti alsanız nasıl olur ?

Bir de setin linkini atar mısınız ? Fanları merak ettim 😀
Bunlar 🙂

Egzozsuz araba olmayacağı gibi egzoz fansız kasada olmaz özellikle günümüz işlemcileri ve ekran kartların sıcaklık probleminin fazla olması durumu düşünüldüğünde.

Zaten havalarda gavur şeysi gibiyken.

Ben inatla takacağım demiyorum ki, sen bence yazılanları okumadan buraya yazıyorsun ben şunu söylüyorum egzoz fanının olmaması sorun yaratacaksa almayı düşündüğüm RGB fanları almayacağım ki zaten almamaya karar verdim arkadaşların yorumlarını dikkate alarak.

Şükür. Belki boyle yazarsam dikkatini çeker dedim iyi ki önerileri dikkate aldın. Sistemine yazık gunah alevi icerde hapsedeceksin boş ver ışıklı olmasin ama verdigin binlerce liran da heba olmasin.

Egzozsuz araba olmayacağı gibi egzoz fansız kasada olmaz özellikle günümüz işlemcileri ve ekran kartların sıcaklık probleminin fazla olması durumu düşünüldüğünde.

Zaten havalarda gavur şeysi gibiyken.

Evet hocam haklısınız almaktan vazgeçtim böyle devam edelim belki ilerleyen zamanlarda çift yönlü RGB fan alırım.
Şükür. Belki boyle yazarsam dikkatini çeker dedim iyi ki önerileri dikkate aldın. Sistemine yazık gunah alevi icerde hapsedeceksin boş ver ışıklı olmasin ama verdigin binlerce liran da heba olmasin.

Yok hocam estağfirullah ben bütün yazılanları dikkate alıyorum, zaten kendi aklına buyruk birisi olsam burada konu açıp sizlerden bilgi paylaşımı öneri vs. istemem teşekkür ederim.
@mrat.ak Kasa yapın el veriyorsa 2 tahliye 2 hava alışı için fan en idealidir. Eğer birisi fazla olacaksa fanlardan tahliye fanı her zaman daha fazla olmalı.
4 tane fan var şu an kasada 1 tahliye sadece 😕

Sen fanı böyle takarsan egzoz görevi görür yani kasanın yan tarafı camlıysa ışıkların normal görünür, arkadan görünsün mü istiyorsun?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-06-27 at 00.36.05.jpeg
    WhatsApp Image 2020-06-27 at 00.36.05.jpeg
    112 KB · Görüntüleme: 34
RGB fanları alın. Kasa yapınızı tam bilmiyorum ben 2 tane öne 1 üste taktım. Egzoz fanı kaliteli rulmanlı ısıya dayanıklı model 5 yıldır çalışıyor. Gayet şık oldu.

Egzoz olacak şekilde takarsan ve kasanın arkasından bakarsan muhtemelen böyle görünecektir çok farklı değil bu Rgb fanlar.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-06-27 at 00.36.05 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-06-27 at 00.36.05 (1).jpeg
    85,2 KB · Görüntüleme: 48
Sen fanı böyle takarsan egzoz görevi görür yani kasanın yan tarafı camlıysa ışıkların normal görünür, arkadan görünsün mü istiyorsun?

Hocam ben fan ışıkları normal görünsün ama egzoz görevi görsün istiyorum bunun için egzoz görevi görecek şekilde ayarlanmış RGB fan lazımmış
Egzoz olacak şekilde takarsan ve kasanın arkasından bakarsan muhtemelen böyle görünecektir çok farklı değil bu Rgb fanlar.
Ben bu almayı düşündüğüm fanları ön panele takmayacağım, 1 tanesini arkaya egzoz fan olarak 2 tanesini üste takacaktım

Kasanın yan tarafı camlı mı?
Rgb ışıklara tam olarak nerden bakacaksın onu anlamadım ben kasanın arkasından Rgb ışık görünsün isteyen ilk defa görüyorum yani kasayı arkana mı koydun? :D
Forumun zeka seviyesi ciddi söylüyorum beni üzdü. Sen bilmiyor olabilirsin, bilsen sormazsın zaten ama verilen cevaplar karşısında şok oldum. Kasanın içindeki havayı dışarı atan fanlara egzoz fan deniyor fanın özelliği değil fanın takılış yönü belirler bunu. Dışarı üflüyorken yani egzoz görevi görürken söküp ters takarsan hava çekmeye başlar mevcut fanı söküp yenilerini aynı doğrultuda takarsan egzoz fanı görevi yapar. Sen eğer bahsettiğin gibi bunu gözardı edip ters takarsan kapak kapalıyken ciddi sıcaklık artışı olur. Fansız halinden daha yüksek sıcaklığa çıkar. Kapağı açarsan sıkıntı olmaz.
Kimin yorumundan bu çıkarımı yaptın bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla kimse fanın egzoz özelliğinden bahsetmemiş zaten herkes yönü hakkında yorum yapmış, kendi kendine gereksiz atar yapmışsın :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı