Egzoz fanlarının yönü

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar işlemcim FX 6300. Ekran kartım GTX 760. İşlemci soğutucum Cooler Master Hyper T4 ve fan dizilimim böyle. Yanlış yaptığım bir şey mi var kasamın içi çok toz tutuyor?

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak kablolamanızı düzeltmelisiniz. Dağınık kablolama yüzünden hava akışı bozularak fanların içeriye verdiği havayı kablolarınız her yöne dağıttığı için sirkülasyon düzgün şekilde gerçekleşemiyor. Kablolama yapmadan önce kasadaki fanları ve büyük bileşenleri söküp, hava kompresörü ile kasanızın içini güzelce temizleyip daha sonra sistemde yeniden güzel bir kablolama yaparak performans artışı bile elde edebilirsiniz. Kasanın altındaki fan yanlış yönde gibi duruyor, yine de tam emin olmak için başkalarının yorumlarını da bekleyin derim. Temizlik için yardım alabileceğiniz videolar mevcut;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Sol kapak, alt fan içeriye hava alacak şekilde ve arka ve üst fan dışarı hava atacak şekilde bağlı ise doğrudur.

Bir de işlemci soğutucu yatay değil de dikey konumlandırılsaymış daha iyi olabilirdi fakat o şekilde sığmıyor sanırım.

Her şey doğru şekildeyse biraz fazla fan var gibi. Bu yüzden çok tozlanıyor olabilir.

Alttaki ve kapaktaki fanlar için pek bir işlev görmüyorum. Onları çıkartmanızı öneririm. Şuan sadece toz çekiyorlar içeri. İşlemci soğutucusunu da fanı sağa bakacak şekilde monte edebilirsiniz. Fan tam GPU'nun arkasına bakıyor şuan. Çok fark yaratacağını sanmam ama yine de, sıcak hava çekiyor şuan. Termal macun da değiştirebilirsiniz o esnada.

@Recep Baltaş Abi özelden mesaj atmayı bilmediğim için burdan yazıyorum. Bir sıkıntım var. Yeni notebook satın aldım Asus marka 12gbrem ddr4 2gb nvidia gt940mx 1tb hafıza. Güncelleme yaparken çözünürlüğe bir şeyler oldu(yazıda bulanıklaşma) ayarlardan düzeltmeyi denedim olmadı yazı tipi değiştirdim olmadı nedenini bilmiyorum.Yardım eder misin. Bir de oynadığım oyunda ani fps düşüşleri yaşıyorum 10-15 saniyelik.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı