Ehliyet aldıktan sonra uzun yol yapılır mı?

Dostum bu arada ekleme yapayım, dediğin şeyler stajyer ehliyet sahiplerinde geçerli. Ayrıca stajyer ehliyet ile 75 ceza puanını geçmezsen sıkıntı olmaz. Senin ehliyetin normal ehliyet olduğu için bir şey olmaz.

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

Bir sıkıntı olmaz yasak değil ama uzun yol şehir içinden daha kolay diyenlere bakma doğru değil bu. Şehir içinde 40 ile gitmek ve şehir dışında 120-130 ile gitmek arasında çok fark var. İlkini herkes yapar ikincisini herkes yapamaz.

Hocam sürüyorum zaten ondan yana sıkıntı yok kuralları falan biliyorum zaten trafiğe pat diye çıkılmaz sağ olun bilgilendirdiğiniz için.

Sana kalmış çok acemiysen çıkma.

Çıkıyorum zaten hocam sadece böyle bir şey var mı diye sormak istedim herkes farklı bir şey söylediği için durduk yere ceza yemek istemem sağ olun.
 
Ehliyeti 2023 Kasım ayında aldım. Bizim kurs hocasına sormuştum ehliyeti aldıktan sonra uzun yol yapabilir miyiz diye, yapabilirsiniz demişti. 2 yıl aday sürücü olarak gözükürsünüz, şehir dışına çıkmanızda herhangi bir sorun olmaz demişti. İnternete baktığımda herkes farklı bir ağızdan konuşmuş. Bazıları çıkamazsınız ceza alırsınız falan. Kime inanalım?

Benim ehliyetim elime geldiği akşam Edirne'ye gitmiştim hiçbir problem olmaz. Dikkatli olun yolda yeterli. İyi yolculuklar.
 
Elbette çıkabilirsin sonuçta ehliyetin var, ceza mevzusunu da kim bir yerlerinden uydurduysa ona da saygılar.

Hem arkadaş ortamında hem de internette böyle söylemler olduğu için endişelenmiştim 2 defa uzun yol yaptım zaten çevirmeyede girmiştim bir sorun olmamıştı sağ olun bilgilendirdiğiniz için.

Yasal olarak çıkarsın da ehliyeti yeni aldıysan birkaç ay sürmeyi öğren öyle çık sehirlerarasında yüksek hıza çıkıldığından hata affetmiyor.

Hocam fazla hız seven birisi değilim zaten kurallara uygun bir şekilde sürüyorum. Uymazsak şak diye kameralar çekiyor bu samsun Trabzon yolunda çok güvenlikli sistem var orada ceza yemediysem zaten başka bir yerde yiyeceğimi sanmıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı