Ehliyet kursundaki araç seçimi nasıl olmalı?

neptun1zm

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Ehliyet kursuna kayıt oldum. Fakat kafamda bir soru var. Ehliyet kursuna kayıt yaptırdığımda bana araçları söylemişlerdi. Bende günlük olarak zaten sedan araç kullanacağım için sedan araç tercih ederek ehliyet alırsam daha iyi olur diye düşünüp Renault Symbol tercih ettim. Arkadaşlarım da neden bu aracı tercih ettiğimi bunun yerine Renault Clio veya Hyundai I20 tercih etmemin daha iyi olacağını söylüyor. Sizce ne yapmalıyım? Ben tamamen trafiğe daha rahat alışmak amacıyla ve kafama yattığı için Renault Symbol tercih etmiştim. Ama şu an biraz kuşkuya düştüm. Bu konu hakkında sizlere fikir danışmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boyu daha kısa araçlarda l park ve diğer ismini unuttuğum park daha kolay yapılıyor. Sedan arabada da yaparsın ama daha rahat oldugu gerçeğini değiştirmiyor tabii.

Parklar için direkt sedandan alışmak normal aracımda da rahat olacağı için sedan seçmiştim fakat bu çok sıkıntı olur mu onu düşünüyorum sadece.

Ya çok bir zorluğu olmaz zaten, ikinciye kalma diye demişlerdir takılacak bir şey değil sedana alıştıysan.

Hocam zaten trafiğe kapalı alanlarda sedan aracımızı kullanıyorum çok da zor değil gibi geliyor ayna kontrolünde bitiyor gibi her şey. Zaten kurs iki hafta süreceği için daha iyi ve rahat şekilde alışırım gibi geliyor o yüzden bu aracı seçtim. Saçma bir şekilde mi düşündüm acaba diye kafama takıldı o yüzden sizlere danışayım dedim.

Sedan araçların hatchback araçlara göre arka tekerlekle arka tampon arasında biraz fazla fark var.

Bir kere alışınca ikisi de aynı. Sedanla park öğrenirseniz hatchback daha kolay gelir.

Sedan araç ile trafiğe kapalı alanlarda pratikler yapıyorum şu an bana çok rahat geliyor. Kursla beraber tamamen işi kavrayabilirim muhtemelen. Sadece kafama çok takıldı saçma bir karar mı diye o yüzden sizlere danışmak istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı