Ehliyet sınavı zor mu?

Timur58

Hectopat
Makaleler
1
Selamlar ehliyet almayı düşünüyorum ehliyet sınav zor mu? Ve ehliyet sınav girerken manuel ehliyet almak mı mantıklı yoksa otomatik vites ehliyet almak mı mantıklı? Ben otomatik vites kullanmayı biliyorum manuel alasım var çünkü ileride iş yerim ya da tanıdığım kişi arabayı süreceğim ama araba manuel olursa sıkıntı olur gibi geliyor. Bilmiyorum, bayağı kararsızım. :/

1-2 yıldan fazla tecrübeniz varsa takılmazsınız. Manuel ehliyet alın ve hocanın derste dediklerini ezberleyin. Sınav bir kılavuz gibi ilerliyor zaten, L parkta geri geri girerken bile direksiyonu toplayacağınız yer belli. 1 haftalık derste halledersiniz. Gerisi sizin sınavdaki stres yönetiminize bağlı.
Ben sınavdayken 20-30 ile giden araçları 90 ile solluyordum, yanımdaki görevliler korkmuştu hatta :D
Düzenleme: Bir de sınavda iyi süren birisini gözüne kestir sürekli onun arkasından git. Hem sinyal vermeyi falan unutmazsın.

Manuelin tadı ayrıdır. Ehliyet sınav zorluğu diye bir şey yok bu arada. Sınavı zor kılan komisyon üyeleri ve sınav esnasında trafikteki araç kullanmayı bilmeyen canlılardır. Düzgün komisyon gelirse sıkıntı olmaz. Başlangıçtan bitişe kadar tek el direksiyonda tek el viteste kullanmıştım muhabbet ede ede bitirmiştik. 7 yıl oluyor ben alalı ama şu an vermemek için ayrı bir uğraşıyorlar galiba, yeni saçma şeyler gelmiş direksiyon sınavlarına.

Selamlar ehliyet almayı düşünüyorum ehliyet sınav zor mu? Ve ehliyet sınav girerken manuel ehliyet almak mı mantıklı yoksa otomatik vites ehliyet almak mı mantıklı? Ben otomatik vites kullanmayı biliyorum manuel alasım var çünkü ileride iş yerim ya da tanıdığım kişi arabayı süreceğim ama araba manuel olursa sıkıntı olur gibi geliyor. Bilmiyorum, bayağı kararsızım. :/
Zor değil. Direksiyon eğitimini alıyorsun sonuçta. Orada hocayı iyi dinlersen zaten olayı çözüyorsun. Manuel almak daha mantıklı. Hem otomatik hem manuel viteste geçerli ehliyet. Otomatik alırsanız tahminimce manuel arabada o ehliyeti kullanamazsınız.

Son düzenleme:
Herhangi bir araca bindiğinizde şoförlerin direksiyon hakimiyetine dikkat ederseniz, hiç zorlanmazsınız, kendimden örnek vermek gerekirse, ilk şehirler arası yolculuk yapmıştım araç kullanmak zor değil.

Manuel almalısın. Otomatik kullansan bile her daim manuel hazır olsun. Otomatik alırsan manuel kullanamazsın.

Ehliyet sınavına gelelim, ehliyet sınavının yazılı olan zor olmuyor. Hiç çalışmadan 15 dakikada halledip çıkmıştım. Sınav sonunda direkt sonuçlar açıklanır, rahatça geçersin. Asıl olay direksiyon sınavındadır. Direksiyon sınavından korkacak bir şey yok. Heyecanlanma mevzusundan bahsetmemek gerekli. Her gün direksiyon sınavına alıştırma için eğitime git. Gerisi sorun olmaz.

Manuel alın. Ben çok kolay almıştım. Burası küçük ilçe herkes birbirini tanıyor. Zaten komisyon üyeleri, başkanı filan öğretmenimdi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı