Ek alan için HDD mi SSD mi?

Daha fazla  
Merhaba, 500GB alanında bir SSD var sistemde fakat yetersiz kaldığı için ek olarak 1-2TB alan almak istiyorum. SSD'nin pahalı olduğunu biliyorum fakat HDD çok büyük bir yavaşlık sağlar mı? Bu durumda SSD mi yoksa HDD mi daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçen kısıtlıysa HDD. Zorlayabilirsen tabii ki SSD çünkü içine kurduğun oyunlarda performans farkı oluyor illaki. Ama zaten 500GB SSD varmış. Benim tercihim 240GB SSD içine sistemi kuruyorum kullanıcı dosyalarıyla birlikte ancak boş yer kalıyor. 500GB ise HDD var içine oyun, program ve yedek dosyaları kuruyorum bana yetiyor performans ve alan çünkü çok oyun oynayan biri değilim. Eğer kullanım özelliklerinden bahsedersen ancak o zaman verimli bir cevap alabilirsin bizden.

Sisteme bir yavaşlık yapmaz. Online FPS oyunlarını ve sık kullandığın taviz veremeyeceğin uygulamaları SSD'e kurarsın geri kalan offline story oyunları, müzikleri, videoları vb. yedekleri ise HDD'e kurarsın.

500 GB cidden yetersiz kalıyor. Ve SSD için fazla para gerekiyor fakat HDD alırsam SSD üzerindeki aynı performansı alır mıyım? Yani HDD de oynadığım oyun performansı SSD'deki gibi olur mu?

Ayrıca şuan 500 GB olan sistemdeki M.2 SSD'nin alanı yetersiz denecek kadar az yani çoğunluk yeni aldığım hdd/ssd de olacak.

SSD performansı tabi ki alınmaz. Şu an standart bir SSD'nin yazma/okuma hızı 450mb/s'leri buluyor. İyi HDD'lerden bir tanesi WD Blue (WD10EZEX modeli) ise 150mb/s.
Gözle görülür bir fark olur mu? Büyük boyutlu dosyaları veya oyunları açarken birkaç saniye fazladan beklersin, oyunlardaki ara menülerde de yine biraz fazladan beklersin ama oyunu veya örnek veriyorum bir filmi oynattığı sırada SSD ile arasında fark olmayacaktır.

Videolar, müzikler, fotoğraflar hatta anlık tepkime gerekmeyen story oyunlar için HDD kullanılabilir. Benim HDD kullanmamaktaki tek sebebim gürültüsü onun haricinde tercih edilebilir.

SSD performansı tabii ki alınmaz. Şu an standart bir SSD'nin yazma/okuma hızı 450mb/s'leri buluyor. İyi HDD'lerden bir tanesi WD Blue (WD10EZEX modeli) ise 150mb/s.
Gözle görülür bir fark olur mu? Büyük boyutlu dosyaları veya oyunları açarken birkaç saniye fazladan beklersin, oyunlardaki ara menülerde de yine biraz fazladan beklersin ama oyunu veya örnek veriyorum bir filmi oynattığı sırada SSD ile arasında fark olmayacaktır.

Videolar, müzikler, fotoğraflar hatta anlık tepkime gerekmeyen story oyunlar için HDD kullanılabilir. Benim HDD kullanmamaktaki tek sebebim gürültüsü onun haricinde tercih edilebilir.

Sağolun detaylı açıklama için, HDD'in okuma hızını bilmiyordum bu biraz daha kavramama yardımcı oldu. Şuan 2000mb/s okuma hızı olan bir SSD kullanıyorum ve oyunlar mevcut fakat dediğim gibi günümüz oyunlarının kapladığı alan ortalama 90-100GB arası ve SSD daha pahalı olduğu için şu an HDD'e daha sıcak bakıyorum.

Seagate markasının 7200RPM 2TB HDD nasıl bilginiz var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı