Çözüldü Ek HDD Takınca bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UBerk

Gigapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
8
Sorun bugün başladı. 9 yıllık HDD ve 12 yıllık HDD olan bilgisayarım açılmadı. Format atmayı denedim ve çok yavaştı. BIOS diski görüyor bu arada. Sonra 9 yıllık olan WD Green 1.5 TB HDD'mi çıkarınca format atabildim, bilgisayar sorunsuz açıldı. Tekrar taktım ve bu sefer diğer sağlam HDD BIOS'ta birinci sırada olmasına rağmen bilgisayar açılmadı, Windows penceresi ekranında dönüp dönüp durdu ve açılmadı. Diğer HDD ölmüş müdür ve bunu kurtarabilir miyim?

Çözüm
Bozuk HDD taktığımda benzeri bana da oluyor, HDD üzerinde işletim sistemi olmamasına rağmen bozuk HDD'yi sistem okumaya çalıştığı için başlatma falan yavaşlıyor. Yapabileceğiniz pek bir şey yok, zaten biri 9 öbürü 12 yıllık eğer başka bir bilgisayarda okutabiliyorsanız ve önemli bilgileriniz varsa almaya çalışın yoksa yeni bir HDD alın.
Sorunlu HDD'e format atmayı deneyin sadece sorunlu olduğunu düşündüğünüz HDD'i takıp deneyin, Elinizde var ise o HDD'i harici bağlamayı deneyin daha sonra format atın.
Format atılarak çözülecek şey değil buradaki sorun. Disk üzerindeki dosya sistemi bozuk olsaydı bu kadar sorun yapmazdı.
Benim disk 11 yıldır 7200 RPM'de dönüyor. Sıkıntı görmüyorum. Sağlık testlerinde yüzde 93 çıkıyor. Bence 9 yıl çok da uzun bir süre değil.
Sağlık testi kesin bir bilgi vermez, %90 der 2 gün sonra bozulur. Sağlık testlerini bad sector taraması için kullanın onun dışında diskin motoru, okuma ve yazma lazeri ne zaman bozulur bilemezsiniz. HDD'lerin SSD'ler gibi belirli bir yazma silme ömrü yoktur, ne zaman bozulacaklarını bilmek zor.

Mesela bende 18 yıllık bir PC vardı ve içindeki HDD çok yavaş da olsa bir şekilde çalışıyordu fakat başkasınınki böyle olmayabilir, kullanım farkı var ve onun dışında üretim kalitesi farkı var. Aynı markanın aynı ürünleri bile aynı kalitede olmayabiliyor.

@Recep Baltaş
hdd.PNG

Bence idare eder gibi.

10 yıllık WD Blue 320GB harddiskimde HD Tune ile tarama yaptığımda hiç bad sector olmadığını ve health kısmında da her şeyin "tamam" olduğunu gördüm. Okuma hızı hala 80 Mb/s yazması ise 50 fakat bir dosya atarken 0 kb/s oluyor 10 saniye kadar sonra düzeliyor. Bu nasıl bir şey?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun bugün başladı. 9 yıllık HDD ve 12 yıllık HDD olan bilgisayarım açılmadı. Format atmayı denedim ve çok yavaştı. BIOS diski görüyor bu arada. Sonra 9 yıllık olan WD Green 1.5 TB HDD'mi çıkarınca format atabildim, bilgisayar sorunsuz açıldı. Tekrar taktım ve bu sefer diğer sağlam HDD BIOS'ta birinci sırada olmasına rağmen bilgisayar açılmadı, Windows penceresi ekranında dönüp dönüp durdu ve açılmadı. Diğer HDD ölmüş müdür ve bunu kurtarabilir miyim?

HDD'lerin SATA kablo yerlerini değiştirmeyi. Windows'un kurulu olduğu önceden kullandığını eski olanın üstüne gelmesine dikkat eçinde çok önemli şeyler varsa recuva ile kurtarmayı dene.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı