Ekipmanlar nasıl temizlenmeli?

Humbel

Hectopat
Katılım
23 Nisan 2020
Mesajlar
777
Makaleler
1
Çözümler
2
Yüzey temizlik havluları var, son dönemde dikkatimi çekti elektronik içinde kullanılır yazıyor. Bu ve bunun gibi ürünler kullanılır mı veya doğru şekilde nasıl temizlenir? Sildikçe tozlanıyor. Mikrofiber bez vs ile kuru şekilde mi silmek gerekir?
 
Camsil + gozluk beziyle bile silebilirsin bir şey olmaz.

Teşekkür ediyorum. Mikrofiberi önerir misiniz? Yüzey temizlik için aşındırma yapar demişler ama.

Mikrofiber bez ile kuru toz almak daha iyi. Yüzey temizlik havluları geniş ve düz alanlarda işlevsel oluyor devamında kurulayacak fırsat verdiği için.

Bilgisayarın içinde ise nemli kalan yerlere tozlar hızlıca geri yapışacaktır.

Yok hocam bilgisayar içini açıp temizleme işi beni aşar. Ben sadece ekrandır, tuş takı mıdır, kapaktır vs. kısımları yani yüzeysel.
Klavye, mouse içinde mi herhangi bir nemlendirme olmadan(öncesinde ıslak mendil ile silmeden) kuru şekilde temizleme önerirsiniz?
 
Yok hocam bilgisayar içini açıp temizleme işi beni aşar. Ben sadece ekrandır, tuş takı mıdır, kapaktır vs. kısımları yani yüzeysel.
Klavye, mouse içinde mi herhangi bir nemlendirme olmadan(öncesinde ıslak mendil ile silmeden) kuru şekilde temizleme önerirsiniz?

Ben mouse için o temizlik havlularından kullanıyorum çünkü kirler sertleşiyor sağında solunda malum. Ama yapış yapış olmaması için mikrofiber bez ile kuruluyorum sonrasında. Mousepad çamaşır makinesine atıyorum, klavyeye ise kestirme fırça ile giriyorum. Tüm tuşları sökeceksem o vakit yine mikrofiberle kuru girerim.
 
Klavye icin ben dyson'in suna benzer bir kil uclu fircasiyla onden bir toz aliyorum. Sonra da direk yuzey temizleme havlusuyla giriyorum. Tabi oncesinde baglantisini kesiyorum cihazlarin kuruyana dek.

Ekran icin, camsil + gozluk bezi. Digerleri iz birakiyor.

Mousepad icinse su hayvan tuyu toplama rulolari var ya onlar super oluyor. Islak mendil falan toz varsa daha da yapistiriyor cunku mousepad'e o yapiskan rulolar super aliyor tozlari.
1713729250004.png

1713729165511.png
 
Ben mouse için o temizlik havlularından kullanıyorum çünkü kirler sertleşiyor sağında solunda malum. Ama yapış yapış olmaması için mikrofiber bez ile kuruluyorum sonrasında. Mouse pad çamaşır makinesine atıyorum, klavyeye ise kestirme fırça ile giriyorum. Tüm tuşları sökeceksem o vakit yine mikrofiberle kuru girerim.

Teşekkür ediyorum. Mouse için aynı şekilde dediğinizi yapacağım.
Mousepadi kullanım öncesi hızlı şekilde temizlik havlusu ile tozunu alsam yeter yıkama dışında diye düşünüyorum
Klavye için, tuşlarımın sökülmesi çok zahmetli olduğu için sadece temizlik havlusu ile silip(tuş altları dışında görünür olan yerleri, elin değdiği) kurumasını bekliyordum, extradan mikrofiber ile de geçsem doğru olur diye düşünüyorum.
Laptop için de aynı şekli mi önerirsiniz?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı