Ekler tatlısı zararlı mı?

Hurmadaki.
Şeker eklerdeki şeker aynı değil ki?

Şeker alacaksın almalısın da zaten fakat alınan şekerin türüne göre değişiyor hurma vs gibi meyvelerde bulunan şekerler doğaldır sağlıklıdır fakat eklerdeki şeker yapay şeker sağlıksız fark orada yine de abartmamak lazım sağlıklıda olsa.

Aynı falan değil. Şeker işleniyor. 1 kilo hurma yerse de zararlı. Bir bağ maydonoz da yersen zararlı. Ekler'in bir tanesinde olan kalori ile 10 tane hurma yenir. Mesele burada bitiyor.
10 gram işlenmiş şeker dediğiniz sukroz ile 10 gram fruktoz arasında sadece bağ sayısı farklılıkları ve sindirim farklılıkları var, onun dışında ikisi de glikoza dönüşür vücutta. Doz konusunda ben de aynı şeyi söylüyorum: ilacı ilaç yapan dozudur. Ayrıca paket tatlının tanesi 150 kalori civarında, 10 hurma 150 kaloriyi geçer.

Kendiniz evde yapmayıp dışarıdan yiyorsanız diğer tatlılar ve atıştırmalıklar ne kadar sağlıklıysa o da o kadar sağlıklı. Özel olarak eklerin ekstra zararlı olduğuna dair bir şey duymadım. Böyle hesaplara girmektense porsiyon kontrolüne dikkat ederek yiyin. Diğer türlü insan kendisini tutamaz daha büyük şeyler yer. Şekerli yiyecekler hayatımızın bir parçası. Her şeyi evde yapamazsınız. Mecburen dışarıdan da alacaksınız arada sırada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı