Ekonomi Alarm Veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dünya Bankası, 2017 kişi başı yıllık gelir verilerini eklemiş. Ekonomi o zamanki kurla düşüş yaşarken kendi 2018 tahminlerimi söyleyeceğim. Çok acı!

Brazilya'nın 2016 yılında kişi başı düşen geliri (yıllık), 8000 küsür dolarken 2017'de 9800'e çıkarmış.
Biz ise 2016'da 10800 dolarken, 2017'de 10500 dolara düşmüş.
Benim hesaplamama göre, bu ortalama tam tamına memur maaşının dolar bazında gelirine denk geliyor.
Bir arkadaşım, 2016'da 2700 TL alırken, dolar bazında o günkü kur ile 900 dolar alıyormuş. O da yıllık 10800 dolar ediyor. Yani veriler tutuyor.
2017'de ise 3100 TL alırken, o kurlar, 870 dolara düşmüş durumda. O da yıllık 10600 dolar yapıyor. Yine veriler tutuyor. Ama bu göstergelere göre, bu yıl ekonomik kriz gelmiş bulunuyor.
Bu yıl ise 3300 TL alan arkadaşım, bu günkü kurla 687 dolara düşmüş durumda. Hadi ortalama 700 dolar olsun.
Yıllık kişi başı geliririmiz büyük ihtimal, bu yıl ortalama 8400 dolara düşmüş görünüyor. Tahminime göre. An itibariyle, Brezilya'nın altına düşmüş durumdayız. Krizdeki Yunanistan'dan daha az gelirimiz var gelişen Türkiye'de.
Eki Görüntüle 316971

Eki Görüntüle 316974

Bizi kıskananlar ise uçmuş durumda.

Eki Görüntüle 316979

Kaynak:GDP per capita (current US$) | Data
Öncelikle benim bu milletten beklentim yok, 25 Haziran 2018 gecesi darbe oldu, asıl darbe o gün oldu. İstifalar, internet kesintisi, yayınlar kapatıldı, işte alın size gerçek darbe. Bu ülkede böyle embriyo insanlar olduğu sürece donunuza kadar çalacaklar hep böyleydi böyle kalacak, Menemen olayı vs. hepsi zaten ne kadar cahil bir milletimizin olduğunu gösteriyor. Oy verenlerin zeka seviyesi belli, geçenlerde biri karşıma çıktı saçma sapan konuşuyor replik şu ''Atatürk varken nüfüs on milyondu şimdi seksen milyon eueueueueu'' ondan dolayı üniversite sınavı benim için önemli bu ülkede kalınmaz artık, Brezilya suç oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri düşünün.

50li yaşlarındaki bir erkek Erdoğan'ın ülke ekonomisini geliştirmek üzere hiç bir şey yapmayıp aksine geriletmek için elinden geleni yaptığı üzerine bir tartışmaya katılır. Adam direk bağırmaya başlar hava limanı yaptı millet bahçesi çok güzel bir proje ekonomi çok gelişti İMF'ye borcumuzu kapattık Erdoğan bu ülkeye gelen en büyük nimettir(!) vatan hayinleriğ. Akşam bunun verdiği gururla eve döner ve karısı girişte bekliyordur. Bey evde hiç bir şey kalmadı dolap bom boş ne yapacağım der. Adam cebinde asgari ücretini almasına 5 gün kala sadece 20TL kaldığını hatırlar ve sinirli bir şekilde karnı ağrıyarak aç yatar. ErduVaN çoh yaşa(!)

Not: Yukarıdaki olay 5 aşağı 5 yukarı Türkiye'de gerçekleşen şeydir. Özellikle büyük şehirlerde.

Türkiye'de "Demokrasinin" "D"si yok şu vaziyette. Rezalet bir zihniyet ve toplum ile karşı karşıyayız. İğrenç, hiçbir şey anlamayan, itiraz eden, sorgulamayan, araştırmayan, yobaz, bağnaz bir insan kitlesi var.

Valla ben bu millete hiç üzülmüyorum kimse kusura bakmasın. 16 yıldır oy verdiniz bunlar hep sizin eseriniz. Asgari ücretli ağlamaya devam etsin. Fakirde patates yiyemiyor diye TV de ağlasın. Mustehak..
24 haziranda karar verildi, bana ne umurumda değil.

Öncelikle benim bu milletten beklentim yok, 25 Haziran 2018 gecesi darbe oldu, asıl darbe o gün oldu. İstifalar, internet kesintisi, yayınlar kapatıldı, işte alın size gerçek darbe. Bu ülkede böyle embriyo insanlar olduğu sürece donunuza kadar çalacaklar hep böyleydi böyle kalacak, Menemen olayı vs. hepsi zaten ne kadar cahil bir milletimizin olduğunu gösteriyor. Oy verenlerin zeka seviyesi belli, geçenlerde biri karşıma çıktı saçma sapan konuşuyor replik şu ''Atatürk varken nüfüs on milyondu şimdi seksen milyon eueueueueu'' ondan dolayı üniversite sınavı benim için önemli bu ülkede kalınmaz artık, Brezilya suç oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri düşünün.

Benim de umrumda değildi, belli tarihten sonra ama siz gibi biz gibi akıllı insanları uyarayım diye ekonomik bilgilerle karşılaştığım zaman haber veriyorum. Yapacak bir şey yok, millet bunu istiyor ya yabancı dil öğrenip yurt dışını deniyeceksiniz yada ayağınız yorganınıza göre uzatın diye diyorum.
Kendinizce adımları akıl mantık çerçevesinde atın. Aşk meşk bunlara kanıp ta yuva kurmaya kalkmayın bence. Hep mantık dininiz olsun. Her şeyinizi hesaplayıp ta yapın yoksa mutsuzluk kaçınılmaz, kendi gözlemlerime göre.
Yoksa benim de umrumda değil artık. Yahu farklı bir şey bile denemekten korkan bir halk var, ne yapalım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı