Ekonomi bölümü okunur mu?

Ali 183

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba bu yılın sonunda EA veya sayısal seçeceğim için bölümleri araştırıyorum ve şu ana kadar hep mühendislikten emin olsam da ekonomi dikkatimi çekti biraz ve internette bakınca çok gömmüşler. Ekonomi deyince Boğaziçi, ODTÜ ve en kötü ihtimal sabancı anlamında diyorum. Bu üniversitelerden mezun olup yurt dışında iyi bir iş bulunabilir mi, (üniversitede okulu salmayacağım tabii.) İnternette bir sürü kişi işsizlikle ve bankada çalışan olmak ile ilgili konuşmuş, böyle üniversitelerden mezun olduktan sonra böyle şeyler olur mu?

Sabancı ve Boğaziçi'nde okuyup bunu hem sözel hem de eşit ağırlık anlamında diyorum işsiz birini hayatım boyunca görmedim. Ha tüm bunlara rağmen ekonomi bölümü Türkiye'deki diğer bölümlere nazaran çok daha fazla iş imkanına sahip çünkü Türkiye'de teorik ekonomi ile mali ekonomi tek bir dalda okutuluyor bu yüzden hem teorik ekonomiye ait hem de mali ekonomiye dair tüm dallarda iş olasılığı var.

İlginiz varsa neden olmasın? Üni okuyan herkes başarılı olmaz tabi. Siz sıkı çalışıp ortalamanızı yüksek tutarak verilen imkanlardan maksimum düzeyde yararlanırsanız yurt dışı kapıları illa açılacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı