Ekonomi çok iyi yeğenim (!)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yav elbette şikayetçi olacak insanlar.
Kötü durumdan sikayetçi olan insanlara çalışmıyorsun git çalış diyenler gerçekten neyin kafasını yaşıyor? Merak ediyorum.
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytansa birileri sefa sürerken milyonlar Askıda Ekmek için fırın fırın geziyorsa BİZ NASIL SUSALIM?

Ekmek 2TL oldu. Simit 2.50 TL.

Ben tembellik yapalım mı diyorum?
Ona çıkmıyor mu sizce de?
Yorumları okudukça çıldırıyorum. Arkadaşlar bu ülkede ne ekonomi kaldı ne eğitim. Hala çalışın diyen zihniyetler var. Kör gözünüzü açın artık. Sinirlerim bozuluyor cidden.
Hala çalışın diyen zihniyetler olmasını garipsiyorsanız çalışmamayı savunuyorsunuz gibi görünüyor. Bir şeyleri değiştirmek için bu kadar heveslisiniz ve çalışmayın diyorsunuz. Çelişkili bir durum.
Burası demokratik bir ülke. Yani en azından seçim falan yapılıyor, memnun değilseniz orada şansınızı denersiniz.

Haddimi aşmamak için kendimi zor tutuyorum da dostum ya bunlar kör ya da işlerine gelen durumlar var.

İyi olduğu söylenemez ama hiç değilse afrika ülkelerinden iyiyiz.

Her şey pahalı gelecekte 11.sınıfta yabancı dil seçtim Almanca İngilizce öğrenip yurt dışına gitmek için orada asgari ücretle hayatımı yaşarım burada üniversite bittikten sonra işsiz kalırsam kahrolurum yurtdışına gidemiceksem bile en azından gelecekte ayrı bir eve çıkayım derken kiraların 1000 TL'den başladığı aklıma geldi.

Bakın geçen gün fırındaydım.
Ufak bir kız çocuğu sırası gelince utanarak Askıda Ekmek var mı diye sordu?
Hayır cevabını alınca hızlıca çıktı fırından gitme diyemeden.
Bu ülkede neden küçücük çocuklar bir ekmek için fırin geziyor neden?
İçim parçalandı. O çocuk aklıma geldikçe ağlıyorum. İnşallah açlıkla imtihan olmazsınız ne diyeyim?

Bu ülke yaşanabilecek kadar güzel fakat pahalılık kadar da zor bir ülke

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…