Ekonomi çok iyi yeğenim (!)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütün dünyada geçerli. Alım gücü diye bir şey var bilir misin? Hükümetin fatura ve ev kirasına yardım yaptığını gördün mü?
Bak hala ayni seyleri tekrar tekrar soylemeye devam ediyorsun. Ben sana diyorum ki calismadan bir sey kazanilmaz. Suanki yonetim cok kotu, devlet gun gectikce parasizliktan kan agliyor ama bu bizim "ekonomi kotu yaa" diyerek cozebilecegimiz bir sey degil.
Ayrica alim gucunu biliyorum. Sanirsam malum kesimden zannediyorsun beni.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Evet.

Ben her Türk gencinin vazifesinin ne olduğunu yazdım. Yeterince çalışmayıp başkalarından ve siyasi partilerden medet ummamaları gerektiğini, bu dünyada herkesin çalışması kadar kazanabileceğini söyledim. Bu sözlerimde yanlış bir şey göremiyorum.

Geçti o zamanlar kurtuluş savaşında değiliz artık geçim derdindeyiz.
 
Bak hala ayni seyleri tekrar tekrar soylemeye devam ediyorsun. Ben sana diyorum ki calismadan bir şey kazanilmaz. Şu anki yonetim cok kotu, devlet gun gectikce parasizliktan kan agliyor ama bu bizim "ekonomi kotu yahu" diyerek cozebilecegimiz bir şey degil.
Ayrica alim gucunu biliyorum. Sanirsam malum kesimden zannediyorsun beni.

Hocam istediğin kadar kazan şu an bir faydası yok 5000 TL maaş bile artık idare eder şeklinde. Bir de ailesi varsa.
 
Gıda zamında şampiyonuz bir dondurma veya çikolata atayım 2 TL ise ertesi gün 3 TL.
 
Söylemesi kolay. Çalışsak ne olacak? Atanamayan, cebince 6 lira ile intahar eden öğretmenler gördü bu gençler. Hangi çalışmadan bahsediyoruz burada? Kaçımız iş sahibi olacağız ki okusak bile? Atandık diyelim, alacağımız 5 bin maaş. Bununla hangi hayalimizi gerçekleştireceğiz? Öyle umut vermekle olmuyor. Maalesef.
İşte bu düşünce yüzünden kaybediyoruz zaten. "Çalışsak ne olacak?" demişsin, seni yargılamıyorum zira gençlerin çoğu bu düşünce yapısında. Peki ya hiç çalıştınız mı bir şeylere ulaşmak için de böyle konuşuyorsunuz? Kaçınız proje yaptı, kaçınız sosyal medyalarda sabah akşam gezip tweet atmak yerine bir şeylerin peşinde koştu? Yanlış anlama, tekrar söylüyorum sözüm sadece sana değil.

Birçok tanıdığım var, çocuk denilecek yaşta havada kaptılar. İnsanlar kendilerine çocuk diye bakarken, onlar geleceklerini inşa etmek adına sabah akşam çalıştılar. Birçoğunun da arkadaşları, dostları aynı şeyi söylüyordu. Ve şu an birçok eski arkadaşı onların hayatına imreniyor.

Bu dünyada çalıştığın kadar kazanırsın ve hayat yaşarsın.

Kimse kusura bakmasın gerçekler acıdır ve insanın yüzüne hayatın soğukluğu bir tokat gibi çarpar.
 
Söylemesi kolay. Çalışsak ne olacak? Atanamayan, cebince 6 lira ile intahar eden öğretmenler gördü bu gençler. Hangi çalışmadan bahsediyoruz burada? Kaçımız iş sahibi olacağız ki okusak bile? Atandık diyelim, alacağımız 5 bin maaş. Bununla hangi hayalimizi gerçekleştireceğiz? Öyle umut vermekle olmuyor. Maalesef.
Peki, sen yerinde otur zaman su gibi akip gitsin. 40-45 yaslarinda issiz olarak yasarsin. O zaman keskelerle curur omrun.
 
Bak hala ayni seyleri tekrar tekrar soylemeye devam ediyorsun. Ben sana diyorum ki calismadan bir sey kazanilmaz. Suanki yonetim cok kotu, devlet gun gectikce parasizliktan kan agliyor ama bu bizim "ekonomi kotu yaa" diyerek cozebilecegimiz bir sey degil.
Ayrica alim gucunu biliyorum. Sanirsam malum kesimden zannediyorsun beni.
1613253249457.png

Aynen kardeşim, İbrahim abimizde çalışmıştı. Bak şimdi nerde?
@Arsenik mesajım sana komik mi geldi?
 
Karamsarlık yapıp ağlamayı bırakın lütfen. Sizi ve hepimizi kimse kurtarmayacak, herkes çalışıp hak ettiğini kazanır bu dünyada. Çalışırsan sen de elde edebilirsin hayalini kurduğun şeyleri.

Hayat standardın düşükse bunu yükseltebilecek sadece sensin. İstediklerine ulaşamıyor musun? O halde istediklerine ulaşabilmek için çalışması gereken de sensin.

Elinden geleni yaptıktan sonra kaygı çekmeni gerektirecek bir durum yok. Stres tembellerin işidir.
Doğduğun toprakların verdiği eğitim bile çöpken bunu demek garip. Benle aynı şartlarda Avrupa'da yaşayan bir çocuğun daha fazla imkanı olduğunu bilmeyen yoktur. Tabi ki her ülkenin kendine ait fakir bir kesimi vardır, ama bizde orta diye bir şey mevcut değil.
Ben 13 yaşında evimin kirasını faturasını nasıl ödeyeceğim diye dert yanarken Avrupa'da olan çocuk solucanlarını cam toprağa koyup ne yaptıklarını izliyorsa aralarda dağlar kadar fark var demektir. "Çalış, hırs yap" gibi kelimeler ne kadar doğru olsa da genelleme yapmamız gerekiyor. Sizin bahsettiğiniz kısım başarılı olan çocuklar sadece. Başarı az bir kesimdir. Ayrıca belirtmek isterimki başarılı olan öğrenciler burda kalmıyorlar. Türkiye olarak nadir başarısı olan kısma iyi bir hizmet sağlamayadığımız için yeteneklerini başka ülkeye götürüyorlar.
Vatan sevgisi tek başına yetmez çünkü. Hayata at gözle bakıyorsunuz, zorluk nedir görmemişsiniz belli ki. İyi ki görmemişsiniz, kimsenin görmesini istemem tabi. Ama asgari bile alamayan çalışmak zorunda olan insanlara (ki bu ben oluyorum şu an) bunu demek biraz değil baya baya aptallık.
Bana uygun şartlar sağlansaydı iyi bir öğrenci olup olamayacığımı kimse bilemezdi. Ama benim yaşımda dertleri olmayan çocuklar, benden kötü olan çocuklar da vardı. Olay şartlar ve şansınla ilgili. Avrupa'da olup düzgün hayat yaşama şansın buraya kıyasla çok daha fazla ve bunu kimse inkar edemez.
İyi forumlar.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı