Gerçekten ekonomi çok mu kötü? 2000 yıllında bu güne kadar pek bir fark göremiyorum. Sadece sayılar değişmiş, 1 TL 15 TL olmuş ne fark eder, asgari ücret ona göre artıyor.
Yani yıllardır fakiriz, zaten fakir olduk hiç zengin olmadık ki, 20 yıl önce de Avrupa'ya gitmek isteyen var şimdi de var.
Şöyle açıklayayım şimdi sana almanyayı çok örnek veren insan vardır. Ben de sana şöyle söyliyim. Şimdi almanyada 5500 euro asgari ücret aldığını düşün en az 2000 euro kira veriyorsun ki ( benim şehrimde en düşük kiralar 5000 tl den başlıyor nyse.) Kaldı 3500 euro elektrik faturan 1000 geliyor 2500 euro kaldı. Doğalgaz / su / tlefon / internet / sağlık gittimi 1000 daha ne kaldı sana 1500euro e zaten ekmek olmuş 4 tl sucuk sosis peynir felan derken sen daha et met yemeden biter paran.
Ve ben sana en ucuz şekilde örnek verdim.
En fakirce yaşamadan örnek verdim.
Senin bir yemeğe çıkman için / tatile gitmen için / et balık yemen için / sağlık gidferlein için / istediğin bir hediyeyi, oyunu , elektronik aleti alabilmen/ bir kıyafet alabilmen ... için en az
40000 kazanman lazım
Bak dediklerimi hiç anlamadıysan sana iphone örneği vereyim bari. Bu kadar düşmek istemem ama
şimdi İPHONE 13 PRO MAX düşün 33.000 Tl sen bırak 1 taneyi çeyreğini bile alamıyorsun. Öyle bir yokluktayız.
almanyada 1000 euro olsun iphone . adam ayda 2 tane alabiliyor.
Sen zamanını verip günde 8 saat ayakların su toplayana kadar çalış. Afedersin ama şeyinden ter aksın. Git üniversiteyi bitir nitelikli eleman olsan bile garson ol.
Fakir bir hayat yaşa. Maalesef insanlar bunun için çalışmadı
Yani almanya vs. bizden daha iyi şunu aklınıza sokun.
Almanyadaki kirayı tl ye çevirip biz daha iyiyiz kafalarına girmeyin.
2016 da aldığın parayla altın hesabı yap
şuanki parayla kaç altın alabiliyosun hesap et zaten az çok oturur kafana
Yazarken fiyatları vs. örnek verdim bilginiz olsun