Ekonomi nasıl düzelir?

Hocam halkın üretim yapacak birikimi mi var? Bazıların vardır ama çoğunda yok. Devletin burada vatandaşa yardım etmesi gerekir.
Hiçbir büyük marka bağ bahçede kurulmadı. Bizim halkımız yemeye alışmış kimse üretim derdinde değil. Mesela birisi çıktı martı tag'ı kurdu, kimse destek çıkıp t*ksi lobisini konuşmuyor. Konuşmak için paraya ihtiyacı yok kimsenin. Abd gibi ülkede uber var, sende rakip marka çıkarmaya çalışıyosun belki getir gibi globale açılacak ama halktan hangi isimler konuşuyor? Demek ki halk da üstüne düşen görevi yapmıyor. Halkına güvenmeyen yatırımcı da gidip şirket kurmaz. Bir olay olduğunda desteğin yoksa sende güvenip kurmazsın, başkası da kurmuyor. Kendine güvenen martı tag da şuan onlarca davayla uğraşıyor.

Sorun ekonomi değil. Sorun doymak bilmeyen bir grup insanı 80 milyon insan beslemeye çalışıyor. O bir grup insan bu ülkeden gittiğinde bu bir grubun içinde holding sahibi olup etraflarından ayrılmayanlar da dahil gittiklerinde herkes rahat nefes alır. Bir kalemde 300 milyon dolarlık ve 30 kez arka arkaya birilerin vergi borcu siliniyorsa bu yükü zenginler değil alt kesim çekiyor. Oradan Trendyol çıkar der Temu bizim işleri düşürüyor ben aldığım 1$ ürünü halka 20$'a satamıyorum der hop ertesi gün gümrük vergisinde düzelme. Telefon tedariği yapan şirketler çıkar ben bu halka 1200$ olan telefonu satamıyorum yurt dışından getiriyor bunlar der hop ertesi gün vergi üzerine vergi. Bu ülkenin vergi yükünden bahsetmiyorum bile. Türkiye'de üretilen şeyler Türkiye'de daha pahalı şaka gibi böyle astronomik vergiler ödüyoruz. Alt kesim de böyle 22 bine bir ay insanlık dışı çalışıp bir ev bile kiralayamaz. Onlar da oyuncak oynar gibi bir gecede bütün borçları siler, üstüne yap işlet devret kredisinin üzerine çöker yapar da yapar bunların hepsinin faturası olduğu gibi halka.

Ekonomi ise gerçekten şu ülkeye liyakat sahibi biri gelse ve gerçekten adam gibi denetlense 1 kuruşun bile nereye gittiğinin hesabı verilse ve en önemlisi örtülü ödeneklerin kalkmasıyla bu ülkenin düzelmesi çok uzun sürmez. Fakat sorun şu ki düzeltilmeye değil daha da ceplerine paralar doldurmaya bakıyorlar.

Son düzenleme:
Ekonomide bir sıkıntı yok ki. Gayet iyi durumda. Dolar stabil enflasyon düşüyor. İşsizlik yok. Maaşlarda gayet iyi. Alım güçüde gayet iyi. Ülke her çeyrek büyüme devam ediyor. 2020 de 8000 bin dolar olan kişi başına milli gelir. Şu an 16 bin dolara çıktı daha da çıkacak inşallah.

Ekonomide bir sıkıntı yok ki. Gayet iyi durumda. Dolar stabil enflasyon düşüyor. İşsizlik yok. Maaşlarda gayet iyi. Alım güçüde gayet iyi. Ülke her çeyrek büyüme devam ediyor. 2020 de 8000 bin dolar olan kişi başına milli gelir. Şu an 16 bin dolara çıktı daha da çıkacak inşallah.

Nasıl ekonomi gayet iyi? Bir şey alırken 50 defa düşünüyoruz nasıl daha F/P olur diye.

İroni falan değil gerçekler bunlar.

Nasıl ekonomi gayet iyi? Bir şey alırken 50 defa düşünüyoruz nasıl daha F/P olur diye.
Düşünmek senin sıkıntın. Ülke her çeyrek büyüme rekoru kırıyor. Milli gelirde rekor kırıyor. Asgari ücret ülke tarihinin en yüksek dolar seviyesine çıktı. Ve ülke gayet de ucuz.

İroni falan değil gerçekler bunlar.

Düşünmek senin sıkıntın. Ülke her çeyrek büyüme rekoru kırıyor. Milli gelirde rekor kırıyor. Asgari ücret ülke tarihinin en yüksek dolar seviyesine çıktı. Ve ülke gayet de ucuz.
Dalga mı geçiyorsun yoksa dalga geçme rolü mü yapıyorsun?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı