Ekonomi ne olacak?

Hayir 9. sinifim. LGS stresi ekonomi ne olacak derken sacim beyazladi.
Sen şimdi bunları düşünme demeyi çok isterdim ama imkansız, insan düşünüyor doğal olarak.

Ama odağını değiştirebilirsin ya da en azından yönlendirebilirsin. Doğru ve kaliteli bir üniversite eğitimi alabilmek için lisede sağlam asıl derslerine. Hiçbir ana dersini de küçümseme. Üniversiteye girdikten sonra çok net şekilde hayatını kendin belirliyorsun.

İyi bir bölüm (ki bu çok büyük bir yalandır) bitir diyene inanmadan, yapmak istediğin mesleğe göre bölüm seçmelisin. Eğer aklında mimar olmak varsa sırf elektrik elektronik daha yüksek puan ile alıyor diye daha iyi bölümdür diye aklın karışmasın. Çünkü bu hayatta işini en çok severek ve en başarılı şekilde yapanlar iyi paralar kazanır.

Örneğin işini sevmeyen bir doktor, pratisyen olarak kalıp, memur maaşı gibi bir maaşla hayatı boyunca uzayıp kısalmaz. Ama işini çok seven bir aşçı dünyaları kazanabilir. O yüzden sevdiğin bir bölümü, iyi bir okulda okumaya çalışmak asıl hedefin olmalı.

Şimdiden bunları düşünmeye başlaman çok can sıkıcı, tahmin edebiliyorum. Ama maalesef bizim ülkemizde biraz erken olgunlaşmak ve hayata dair planlarını yapman gerekiyor.

Eğer ekonomiyi, ülkenin durumunu kafaya çok takıyorsan, üzülmek dışında bir şey de yapmalısın. Kısaca motivasyon kaynağı olmalı bu durum sana. Hiçbir şey bulamasan, ileride kendi çocuğunun 9. sınıfta ekonominin durumuna üzülmemesini sağlamak için iyi bir gelecek inşa etmelisin.
 
Tek çare yurt dışı. Yönetim değişse dahi bu ülke fakir bir ülke olarak kalmaya devam edecek.

Türko yurt dışına çıkabilene kadar hayatta kalırsa çıkacak. Bu mültecilerden iç savaş falanda bekliyorum açıkçası. Yurt dışına çıksanda savaş çıktıktan sonra pek bir anlamı olmaz.
 
Yurt dışı hikaye arkadaşlar benim de öyle hayalim vardı. Sandığımız kadar kolay değilmiş o işler. Milyonda bir ihtimal fırsat bulursunuz anca.
 
Yaşım 26 şuan, biz lisedeyken bir kahve içmeye gittiğimizde konuştuğumuz konular futbol, bilgisayar oyunları falan oluyordu. Ne dolar kurunu ne ekonomiyi ne de siyaseti konuşurduk.

2021 Aralık ayıydı sanırım, arkadaşlarla buluşmuştuk kahve muhabbet vs. ve tesadüfen o gün de karne günü müymüş neymiş olmaya da bilir tam hatırlayamıyorum. Ama emin olduğum şey asgari ücret de o gün açıklanmıştı. Yan masamıza oturan liselilerin konuştuğu konu, asgari ücretin yeterli olup olmadığı ve dolar kuruydu maalesef... Biz o günleri kafamız rahat atlatmış nesiliz. Şimdiki liseli gençlerin kafalarının bu konularla meşgul olması çok üzücü...
 
Yaşım 26 şu an, biz lisedeyken bir kahve içmeye gittiğimizde konuştuğumuz konular futbol, bilgisayar oyunları falan oluyordu. Ne dolar kurunu ne ekonomiyi ne de siyaseti konuşurduk.

2021 Aralık ayıydı sanırım, arkadaşlarla buluşmuştuk kahve muhabbet vs. ve tesadüfen o gün de karne günü müymüş neymiş olmaya dabilir tam hatırlayamıyorum. Ama emin olduğum şey asgari ücret de o gün açıklanmıştı. Yan masamıza oturan liselilerin konuştuğu konu, asgari ücretin yeterli olup olmadığı ve dolar kuruydu maalesef... Biz o günleri kafamız rahat atlatmış nesiliz. Şimdiki liseli gençlerin kafalarının bu konularla meşgul olması çok üzücü...

Bu neslinde geleceği iyi olacak umarım.
 

Geri
Yukarı