Ekonomi ne olacak?

Bu herşey pahalı ama şurası burası dolu diyen insanlar şunu çözemiyor ya da anlamıyor. Şimdi ben bekar bir birey olarak çalışan ve kazandığım parayı kendime yetiren bir insanım. Her sabah mutlaka kahve içerim, ama hergün starbuckstan içemem. Sen Starbucksa hergün dolu diyorsun peki her gittiğinde aynı kişileri mi görüyorsun? Çok ender müdavimi olanlar vardır o ayrı. Hergün 30 lira kahve alsan birde dışarda yemek yesen günlük yevmiyenin yarısı gidiyor zaten, daha sigara falan kullanılıyorsa onu katmıyorum, arabayla gidip geliniyorsa yakıtı falanda katmıyorum, üstüne üstlük bekar olduğunuz durumdan bahsediyorum. Sadece yemek yiyerek ve kahve içerek gayet normal olan bu iki şey senin kazandığından daha çok götürüsü varsa hiç bir şekilde ne birikim yapabilirsin ne de istediğini elde edebilirsin.
 
Ekonominin genel olarak göçmenle onla bunla ilgisi yok.

Çok büyük oranda diktatör seviyesine gelmiş bir adamın kendi obsesifliklerini, saplantılarını ve bilgisizliği kadar büyük olan egosuyla olmayacak her şeyi tüm ülkeye zorla uygulamasını ve bütün sistemi baştan aşağı tepetaklak etmesinden kaynaklı bir kriz. Ayrıca adam akıllı protesto edip isyan etmeyen/edemeyen toplumu geçelim, bu şartlar altında bile böyle saplantılı bir insanı at gözlüğüyle destekleyen insanlar var.

Yani; toplumun kanına işlemiş çalıp çırpıp, yolsuzluk yapıp, yasaları çiğnemek. Herkes canım ülkem, Türkiye için her şeyi yaparım, canımı veririm, cart curt diye geziniyor ancak çok çok küçük bir kırıntı bu sözlerin altını dolduracak eylemlerde bulunuyor. Çoğu kişi yaşadığı bu ülkeyi güzel bir yer haline getirmek için değil, kendisine en hızlı yoldan çıkar sağlamak için çabalıyor ve bu yolda önüne gelen her şeyi yok ediyor.
 
İnsanlar bir ev almak için para biriktirmeye çalışsa ömürleri bitene kadar ev alamıyorlar en azından paramızla 2-3 gün eğlenelim diye tatile çıkıyorlar. Tatilde de iki havuza gireyim, birkaç restoranda yemek yiyeyim derken para da tatil de bitiveriyor zaten. Ne istiyorsunuz insanlar gezmesin mi? Görmesin mi? Yemesin mi? İçmesin mi? Ölelim mi? Sen insanına bunları layık görmüyor musun? Elin avrupalısı ülkede yaşasın da biz anca hizmet edip eve ekmek götürdüğümüze mi şükredelim?

Benim bildiğim para yoksa gidemezsin bizde böyleydi eskiden.. Örnek ben 35 yıldır en az 1 ay gittiğim yere gitmedim çünkü pansiyon fiyatlarını uçurmuşlar. Para yoksa yoktur ona göre hareket edersin.

Hiç mi haber okumuyorsun arkadaş. Sanki orayı dolduranların hepsi Türk.
Bende sadece Türk demedim zaten yabancı da vardır tabi 🥺
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı