Ekonomi neden böyle?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşim dünyada kriz olduğu yok bunları nerenizden sallıyorsunuz bilmiyorum ben sürekli dünya gündemini ve fiyatları takip ediyorum. Avrupanın bir çok yerinde ve Amerika'da market fiyatları artmış durumda ama kimsenin yakıt alamaması gibi bir durum yok zaten maaşlarına o oranda iyileştirme yapılıyor. Bizim ülkemizde asgari ücretle çalışan insan çok olduğu için hane başına gelir çok düşük oluyor üstüne bide bizden alınan vergilerde çok yüksek olduğu için iyice darboğaz oluyoruz. Amerika'da çalışan bir doktorla burada çalışan doktor arasında dağlar kadar fark var. Onlara enflasyon %2 arttığında maaşlara ona göre zam yapılırken bizde maaşlar artık enflasyona göre şekil alıyor
Dünyada da kötü olduğunu kabul etsek bile bizde kat kat daha kötü çünkü bizde bir de paranın aşırı değer kaybı söz konusu. Alım gücünü etkileyen en baş sebep budur.

Ekonomi sadece ülkemizde kötü değil. Bütün dünyada kötü. Dünyada ekonomik kriz var. Yabancı ülkelerde benzin alamıyorlar. Aslında bu biraz yönetimle de alakalı. Yazmak istemiyorum çünkü Silivri'ye giderim.

:D a haber mi izliyorsun hangi dünya da kriz varmış bahsettiğin ülkeler de venuzulea falan herhalde 🤣

Arkadaşlar durum artık daha kötü olacak gibi duruyor değerli kardeşlerim canımızı sıkmayıp dişimizi sıkıp çalışıp kendimizi geliştirmemiz lazım hükümet değişir ama devlet değişmez bunu unutmayın. Her zaman çevreniz ve kendiniz için çalışın didinin elinde sonunda istediğinize kavuşacaksınız <3

Ekonominin böyle olmasının en büyük sebebi cari açık. Ülkeye dışardan para girmiyor, aksine ülkeden yığınla para çıkıyor. Ülke içinde para olmayınca da TL'nin değeri düşüyor vs. Büyük bir sanayi atılımı yapılmadığı sürece böyle devam edecek, ki son 20 yılda satılan, özelleştirilen fabrikalara bakarsak çok da bir beklentiye girmemek lazım.

Ben Küçükçekmece Atakent'te oturuyorum iş yerim Eyüp Göktürk'te her sabah 6 da kalkıp işe gidiyorum 1 otobüs 2 metro ile gidiyorum geliyorum günümün 4 saatten fazlası yolda geçiyor. Bu durum gerçekten bu ekonomide canımı sıkıyor fakat direniyorum çünkü boş oturmaktan ve eleştirmekten önce kendime bir şeyler katmam gerek cebimde hiç para olmaması daha kötü bir durum bence.

Allah tayin ediyor o yüzden. Siteminizi Allaha ediniz.

Ateş saçan mızrağı ve kılıcıyla sultanlar sultanı olan Komutan Recep Tayyip Erdoğan Han'ın bir suçu yoktur. RTE sadece Allah'ın emirlerini ve buyruklarını yerine getiriyor.

İşin esprisini bir kenara bırakırsam ekonominin bu denli kötü olması Adnan Menderes ile başladı. Ondan sonra da düzelmedi zaten. Sürekli ihracata göre ithalat oranının artması, yabancı devletlerle sürtüşmeler, faiz meselesi, Çin ve Rusya tipi ekonomi benimsenmesi. 10 yıl önce liberalizmi düşünen hükümet son 5 senede Çin tipine yöneldi ve tabanı oluşturulan sistem baltalandı. Artıp duracak artık.

Adam gibi yönetse en iyisini bile yapabilecek ama işte hırsı başka yerlere. Akıl tutulması yaşatıyor insana.

Arkadaşlar durum artık daha kötü olacak gibi duruyor değerli kardeşlerim canımızı sıkmayıp dişimizi sıkıp çalışıp kendimizi geliştirmemiz lazım hükümet değişir ama devlet değişmez bunu unutmayın. Her zaman çevreniz ve kendiniz için çalışın didinin elinde sonunda istediğinize kavuşacaksınız <3
Devlet daima 18 yaşında!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı