Ekonomik sorunlar yokmuş gibi his veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdiden anlıyorum...
Bu arada corona virüsün çıkmasının da genel olarak ekonomiye olumsuz etkisi oldu değil mi? Corona gelmeseydi, dolar şu an en fazla 6'larda mı kalırdı?

Neyse hocam daha fazla moralimizi bozmayalım 2023'e kadar bekleyelim.
Konu kapanabilir mi?

Şimdiden anlıyorum...
Bu arada corona virüsün çıkmasının da genel olarak ekonomiye olumsuz etkisi oldu değil mi? Corona gelmeseydi, dolar şu an en fazla 6'larda mı kalırdı?

Bu ulkede kriz oldu dolar 20 TL oldu.
Corona bahane degildir.
Halkın en büyük düşmanı zengin cimri patronlar ve bankalardır. Daha da büyüğü var onu demeyelim şimdi.

@Erdemli Erdem ülkelerde bu gibi kriz durumları için ayrılmış bir para bulunur. Avrupa ülkeleri pandemi sürecinde bu paralar sayesinde tüm halkını kapatıp ekonomik destek sağladılar. Bizim bu acil durum fonu dediğimiz para nerede belli değildi o zaman. Büyük ihtimal bir bakanımızın araba filosuna gitmiştir... Dolar her türlü yükselirdi zaten. Biz doların hakimiyetini Brunson'u ABD'ye geç vererek kaybettik. Dolar 1.5 ay içinde 4.75TL'ye kadar o zamanda geldi. Ondan sonra da toparlayamadık zaten.

Ülkede hala üretimi yeterli seviyede yapmıyoruz. Doların yükselmesinin ana sebeplerinden birisi de bu. Hatta en temel nedeni.

Bekar adama boşanmak kolay gelir miş. Geçim yükü omuzlarınıza binsin ekonominin nasıl olduğunu anlarsınız.
Devlet memurları için ekonomi iyidir, yandaşlar için ekonomi iyidir, yaşamayı nefes alıp karnını ekmekle doldurmak sananlar için ekonomi iyidir. Ekonomi asgari ücretliler için kötü. Çocuk okutup bir yandan kira derdine düşüp diğer yandan fatura ve evin diğer masraflarından kendine giyecek üst baş alamayanlar için kötüdür.
200 TL'lik banknot ilk basıldığında 123 dolar ediyorken şu an 22 dolar ediyor. Buyurun size ekonomi.

Hayır.
2 gün toplamda 20-24 saat çalışınca anca bir tane kazak alabiliyorum.
Elin yabancısı 1 ay boyunca çalışarak hayalini gerçekleştirebiliyor, bizlerede hayalimize ekmek banmak kalıyor.

Herhangi bir ürün günden güne ulaşılamaz oluyor, bazı insançlar bilinçli olsa bile bu tür durumları protesto etmemiz gerekiyor ama nafile, umudum kalmadı artık.

Anladım bu arada pek yorum yapamıyorum çünkü korkuyorum nedensizce. :/ Çekiniyorum yani.

Çok güzel özet geçmiş tebrik ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…