Ekonomik sorunlar yokmuş gibi his veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum bak şimdi. İnsanların ne şekilde o sistemleri aldığını bilemezsin. Bu forumda ülkenin sadece 1000 kişisini görüyorsun ki forumdaki çoğu kişinin sistemi de seninki gibi APU sistem. İyimser bir rakamla 200 kişinin sistemi şu anki en son çıkan parçaları kullanıyor diye ülkede sorun yok diye mi algılıyorsun? 200 kişiye göre 80 milyondan fazla insanı aynı kefeye koyabiliyorsan ne diyeyim sana?

Tek bir sorum var ayda kaç kilogram et yiyebiliyorsun?
Technopat'ta yanılmıyorsam 500 Bin küsür üye var. O kadar az mı üye sayısı? :(
Dostum bak şimdi. İnsanların ne şekilde o sistemleri aldığını bilemezsin. Bu forumda ülkenin sadece 1000 kişisini görüyorsun ki forumdaki çoğu kişinin sistemi de seninki gibi APU sistem. İyimser bir rakamla 200 kişinin sistemi şu anki en son çıkan parçaları kullanıyor diye ülkede sorun yok diye mi algılıyorsun? 200 kişiye göre 80 milyondan fazla insanı aynı kefeye koyabiliyorsan ne diyeyim sana?

Tek bir sorum var ayda kaç kilogram et yiyebiliyorsun?
Genelde 2 günde bir tükettiğim et miktarı 250gram.

Technopat'ta yanılmıyorsam 500 Bin küsür üye var. O kadar az mı üye sayısı? :(
Şu anda sadece 293 üye forumda aktif durumda. Günde en fazla bu sayı 1000'e çıkıyor. Aktif olarak hadi diyelim en fazla 5K üye kullanıyor. Hep sorulardan kaçıyorsun fark etmiyor değilim. :D Konuyu farklı yere çekmek yerine sorulara cevap verirsen; cevabı bulursun zaten.

Şu anda sadece 293 üye forumda aktif durumda. Günde en fazla bu sayı 1000'e çıkıyor. Aktif olarak hadi diyelim en fazla 5K üye kullanıyor. Hep sorulardan kaçıyorsun fark etmiyor değilim. :D Konuyu farklı yere çekmek yerine sorulara cevap verirsen; cevabı bulursun zaten.
Zaten demek istediğim gerçekten öyle böyle manasında değil. Sadece öyle bir hissiyat veriyor demeye çalıştım bu konuda. Yani ben demiyorum ki sadece buradakilere bakarak mı böyle düşüneceğim? Hayır.
Simülasyon gibi düşünebilirsiniz bu durumu.

Şu yönden katılıyorum dediğinize, Türkiye'de ortak bir duruş yok. Sitemler, memnuniyetler, takdirler, eleştiriler vs çoğu bir bakımda taraflı oluyor. Mesela Çin'de yaşanmıştı diye hatırlıyorum, bir şeye zam mı ne geliyordu ve adamlar o gün belirli saat aralığında trafikle birlikte işe gitmeyerek hayatı durdurdular. Tek günde hükümetleri kararı geri çekti.
Ama bizde absürd pahalı mağazalar İstanbul'da hiç boş değil. Bir haftasonu dışarı eğlence mekanlarına bakın hepsi dolu, giden arkadaşlarım, tanıdığım çok ve biliyorumki neredeyse hepsi borçlu, ekonomik olarak rahat değil.
Kastettiğim, hem şikayetçiyiz, zorlanıyoruz ama hiçbir şekilde fiilen bir tepki uygulamıyoruz. Yazmakla, anlatmakla hangi konuda bir yere vardık ki böyle bir konuda varabilelim?
Şimdi buraya popülizm etkisiyle, seçilen tercihlerin maddi kapasiteden fazlalığını örnekle anlatmaya kalkmama gerek yok. Artık ortak bir tepki vermemiz gerek, bilinçlenme oldu ama hareket yok.

@Erdemli Erdem eğer bir şeyler alıyorsan(özellikle kendi kazandığın paradan) dediğimizi daha iyi anlarsın. Bir şeye parasını verebilsen bile o verdiğin miktar sana dokunuyor. Bunu kendi paranı kazandığın zaman daha iyi anlarsın.

@Erdemli Erdem eğer bir şeyler alıyorsan(özellikle kendi kazandığın paradan) dediğimizi daha iyi anlarsın. Bir şeye parasını verebilsen bile o verdiğin miktar sana dokunuyor. Bunu kendi paranı kazandığın zaman daha iyi anlarsın.
Şimdiden anlıyorum...
Bu arada corona virüsün çıkmasının da genel olarak ekonomiye olumsuz etkisi oldu değil mi? Corona gelmeseydi, dolar şu an en fazla 6'larda mı kalırdı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı