Ekosoft

Orijinal lisans 1899 TL görünüyor, bunlara da 20 TL desek 95 anahtar yapar. Her birini 3 ay kullansan ki düzgün yerden alındığında çoğunun çok daha uzun gittiğini biliyoruz, 23 yıldan fazla gider demek oluyor bu da. Yasal olarak sıkıntı yaşamayacaksan bence almak mantıklı.

Kmpspico'dan farkı kalmıyor o zaman.
Microsoft Türkiye temsilcisi bununla ilgili bir açıklama yapmıştı. Uzak doğuda ki bazı mağazalardan yüklü miktarlarda ürün anahtarları çalınmış. Bu çalınan ürün anahtarlarını farklı ülkelere satmışlar. Tespit ettiklerini blokeye alıyolarmış. Er yada geç bizim keyleri de blokeye alacaklar. Blokeye alınana kadar kullanıcaz işte.

Eğer öyleyse korsan Windows'dan farkı kalmıyor. Ne saçma şey.

Kmpspico'dan farkı kalmıyor o zaman.

Yani deneme sürümünde kullanınca ne farkı var ki o zaman. Şahsen kimsenin Türkiyede 1900 TL Lisansa verebileceğini sanmıyorum.

Evet, belki yasal belki değil (Microsoft Türkiye çalışanın doğru söyleyip söylemediğini bilemeyiz zira onlar Key almamızı isterler ki ceplerine para girsin) ama ben kimsenin 1900TL Windows lisansına para akıtacağını hatta akıtabileceğini düşünmüyorum.

30TL'ye Yazılımbudur'dan alırsınız, patlarsa Key, tekrar alırsınız. Bunu isterseniz 94 kere yapın yine de 1900TL etmiyor.

Yaklaşık 2 yıla aşkın aynı OEM key ile kullanıyorum bilgisayarımı. Hiçbir sorun teşkil etmedi, tüm güncellemeleri aldım ve ne bloke ne de patlama vs oldu. Ürün anahtarını da 10₺´ye almıştım bu arada. Alacağınız mağazanın puanına ve alan kişi sayısına bakarak alırsanız sorun çıkacağını zannetmiyorum. İşin yasal mı değil mi kısmına gelince ise Windows´un bunları çok rahat tespit edebilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum yani istemeseler zaten en kötü güncelleme vermeyerek bunu belli edebilirlerdi. Bu kişisel görüşüm tabii ki. Olaya tam hakim olmadığım için kesin yargı kullanamayacağım.

KMSpico'dan farkı kalmıyor o zaman.

Etik açıdan evet haklısınız ama KMSpico'nun getirebileceği sorunlar ve güvenlik açıklarından etkilenmiyorsunuz. Ayrıca etiği düşününce birçok kişinin bir şekilde ihtiyaç duyduğu bir işletim sistemi için her kullanıcıdan 1900 TL gibi devasa bir ücret istemenin de etikliği bana göre tartışılır.

@Musa B.
Yakın zamanda şöyle bir yorum gördüm;

Windows 10 lisans bilgisi.png

Doğru olduğunu düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı