Ekran Alıntısı ve taslak çok yavaş çalışıyor, panoya çok geç kopyalıyor

TéQ10

Kilopat
Katılım
11 Ağustos 2017
Mesajlar
1.535
Çözümler
5
Windows + Shift + S kısayolunu kullanarak ekran görüntüsü almaya çalışırken aşırı yavaş açılıyor.
Son 3-4 aydır ekran görüntüsü alırken düzenlemek için tıkladığımız bildirim 10-30 saniye sonra geliyor ve bildirim gelmeden tekrar deneyemiyorum. Ekran görüntüsü almak için genelde 3 kez veya daha fazla denemem gerekiyor çünkü her deneyişimde kopyalamıyor artık. Bazen ekran görüntüsü almam 1 dakika sürebiliyor, bu da çok can sıkıcı bir durum. Bildirime tıklayarak düzenlemek istediğim zaman ayrı bir dert.
Uygulama 10 saniyede açılıyor, kaleme tıkladıktan sonra tepki vermesi 5 saniye sürüyor, kalem kalınlığını veya rengi ayarladıktan sonra 5 saniye uygulama donuyor, çizip kopyala veya kaydet butonuna basmam için yaptıklarımı bırakıp 5 saniye beklemem gerekiyor yine çok uzun sürüyor.
Ekran görüntüsü alırken artık sadece klavyedeki "prt sc" tuşuna basıyorum ve kopyalamak istediğim yere kopyalıyorum veya paint kullanmak zorunda kalıyorum.
Bunun bir çözümü yok mu?

Yukarıda sistem bilgilerimi belirtmem gerektiği söylenmiş.
İşlemci: i5 4200U
Ekran Kartı: HD 8670M
RAM: 8 GB
Sürüm: 20H2 (İS Derlemesi 19042.804)
HDD kullanıyorum ama bu sorunu eskiden yaşamıyordum, yani alakası yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran alıntısı ve taslak uygulamasının çok yavaş bir şekilde açıldığına, kullandığım farklı cihazlarda da tanık olmuştum. En son kullandığım cihaz da HP Notebook - 15-db0023nt idi. Sürekli olarak yavaş açılmasından ve içerisinde yapılan işlemlerde problemler çıkardığından, ekran görüntüsü almak için ShareX kullanmaya karar verdim.

Ekran alıntısı ve taslak uygulamasına göre çok daha hızlı açılıyor ve içerisindeki seçenekler gayet güzel bir şekilde sunuluyor. Ek olarak Paint açmanıza veya farklı bir fotoğraf düzenleme programını açmadan, kendi içerisinde hızlıca ekran görüntüsünü düzenleyebiliyorsunuz. Bu yüzden ShareX kullanmanızı öneririm.
 

Geri
Yukarı