ImCaggpe
Femtopat
- RAM
- Apacer Panther Black-Gold 16GB (2.8GB) DDR4 3200MHz
- Ekran kartı
- Nvidia Quadro K5000
- Anakart
- Gigabyte B450M S2h
- İşlemci
- Amd Ryzen 5 2600
Öncelikle herkese iyi tatiller. Masaüstü bilgisayar kullanıyorum. Ve oyun oynarken performans düşmeye başlayınca kasayı açıp toz temizliği yapıyorum. Yaklaşık 2 gün önce gene aynı şekilde kasayı açtım ve temizledim. Herhangi bir parçaya zarar vermedim. Ancak bilgisayarı açtıktan sonra çok yavaş çalıştığını fark ettim. Dota 2ye girdiğim anda bilgisayar kendi kendine kapandı. RAM'lerin soketini falan sildim ve yerlerini değiştirdim. Hiçbir faydası olmadı. Bilgisayarı açtıktan kısa bir süre sonra aniden monitör simsiyah oluyor ve CPU fanı resmen uçak motoruna bağlıyor. (En yüksek devirde çalışıyor.) Bilgisayarı açtıktan sonra sistemi kontrol ettim ve her şey olması gerektiği gibi çalışıyordu. Bazı forumlara vs baktım. Çoğu kişi CPU'nun fazla ısınmasından kaynaklı olabileceğini, ve termal macun sürülmesi gerektiğini yazmış. Bunu da yaptım ve hiçbir fark göremedim. Bazı kişiler de sorunu PSU’ya bağlamış. PSU’nun CPU’ya tam olarak güç veremediğini ve kabloların daha sıkı takılması gerektiğini söylemişler. Bu da pek fayda sağlamadı. (Bios menüsüne ulaşımım neredeyse yok. Çünkü F12ye tıkladıktan yaklaşık 5 saniye sonra siyah ekran alıyorum ve CPU fanı son devirde dönüyor. Ve hiçbir şekilde değişim olmadığı için Power tuşuna basılı tutarak kapatıyorum.) Bu sorunu nasıl çözebileceğim hakkında tavsiyesi olanların fikrini belirtmesini rica ederim. İyi günler..