Ekran donuyor ses gidiyor klavye ve mouse donuyor ardından klavyenin ışığı gidiyor

BlackList

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Kingston 8x2 cl9 1333mhz ram
SSD veya HDD modeli
500 GB SSD
Ekran kartı
Nvidia 1660 Gtx Super
Anakart
H61H2-MV
İşlemci
Intel Core i7 3770
Merhaba arkadaşlar aylardır yaşadığım bir problem var hiçbir sekilde çözüm bulamadım yardımcı olursanız cok sevinirim.
Öncelikle PC olur olmadık zamanlarda kilitleniyor bazen 5 dakika da bazen 5 saatte kafasına göre kilitleniyor. Baslıkta da yazdığım gibi ekran donuyor öylece kalıyor. Mouse ve klavye hiçbir sekilde calısmıyor bir süre sonra klavyenin ışığı da sönüyor ama mouse sönmüyor. HDD ısıgı bazen yanık kalıyor bazense sönük. Memtest86, HD Tune, FurMark vs aklınıza gelecek her şeyi denedim hiçbirinde problem cıkmıyor. İşlemci sıcaklığı 55 dereceyi gecmiyor yeni kule tipi sogutucu aldım. RAM'leri değiştirdim, CPU sogutucu değiştirdim, anakart değiştirdim, PSU değiştirdim, ekran kartı değiştirdim. Defalarca format attım. Değişmeyen tek SSD ve işlemci kaldı. Ama HD Tune de defalarca test yaptım ama hiçbir sekilde hata bulmuyor. Olay görüntüleyicisinde de hiç bir hata yok ve minidump dosyası da yok. Fakat şu var PC'nin prizi baska bir prize baglı oda fişe baglı voltaj yüzünden bu sekilde bir kilitlenme yapar mı? Veya işlemci mi arızalı bilmiyorum ben denediğim çözümleri sizlere sundum. Eğer yardımcı olabileceğiniz bir çözüm öneriniz varsa cok makbule geçer arkadaşlar. Simdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
https://app.hb.biz/HxHm80KXkXyc SSD modeli bu. Yaklasık 6 senedir falan kullanıyorum. Daha önce OCCT ile test yaptım herhangi bir donma veya kilitlenme olmadı fakat tekrar yaparım.

bu sekilde ilerliyor donma falan da yok maksimum sıcaklık değerleri de bu sekilde üstüne cıkmıyor daha.

OCCT programını kapattım buraya yazmak icin girdim ve pc tekrar kilitlendi.

Dosya Ekleri

• occt.jpg
    208,2 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Hocam ben anlamadım bu sorunu. İşlemci sorunlu olsa Memtest86 ve OCCT hata verirdi. Geriye bir tek seçenek kalıyor SSD. Testlerde sağlam çıkmasına rağmen belki donanımsal anlık bir problemi vardır.
memtest86 ile bugünde test yaptım 3-4 saat sürdü ve hata bulamadı occt testini bugün sizin söylemenizle tekrar yaptım dediğiniz gibi işlemci de sorun olsa garanti hata verirdi. Geriye ssd kalıyor gibi baska bir ssd alıp onu da deneyeceğim ama hiç bir sekilde bad sector falan yok saglığı da gayet iyi ssd'nin. Kasanın fişlerini bir uzatmaya takıyorum ve o uzatma da baska uzatmaya baglı oda prize baglı acaba diyorum voltaj sorunu falan mı oluyor topraklama vs o tarz şeylerden dolayı mı ?

Hayır hocam. Bu sorunun prizlerle vs ilgisi yok.

SSD'yi bu yazılımla test ettiniz mi? Okuma yazma değerleri nasıl?

bu sekilde.

Dosya Ekleri

• dsk.jpg
    191,5 KB · Görüntüleme: 24

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…