Çözüldü Ekran gidip fanlar hızlanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Efe Dikmen

Attopat
Daha fazla  
Herkes Wattman diye yazmış ama ben çözemedim. Bütün işlemleri yaptım, MHz düşürdüm, yükselttim, undervolt yaptım, olmadı. Yükselttim, yine olmadı. Kafayı yiyeceğim, geçen haftaya kadar bir sıkıntı yoktu. Bence yazılımsal bir sıkıntı var çünkü kartım 60 dereceyi hiç geçmedi aldığımdan beri. Yeni yeni böyle olmaya başladı. Kafayı üşüttüm, yardım edin ne olur ya.

Çözüm
Spesifik bir nedeni ve belli bir çözümü olmayan sinir bozucu bir olay. Undervolt ve DDU ile sürücüleri yeniden yükleme sorunu çözmedi ise, PSU'dan ekran kartına giden güç kablosunu değiştirin, aynı uçtan 2 adet olabilir. Kasanın bağlı olduğu çoklu priz ise ayırmayı, kasayı yekten elektriğe takmayı deneyin. Bizim evde fırın yüzünden kaçak akım rölesi değişmişti, o andan itibaren ara ara yaşadığım bu sorun mucizevi şekilde yok oldu.

Kanka, 3'lü prize bağlı 2 monitör ve kasa var, tek 1000W 80+ Gold PSU kullanıyorum. Ondan kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü önce 600W PSU vardı, PSU'dan şüphelenip 1000W aldım ama sorun devam etti.

24 GB bellek olayını çözemedim.

Arkadaşlar, sorunu çözdüm. Ekran kartı 60-62 dereceye ulaştığında kendini kapatıyor. Test ettim, büyük ihtimalle ısı iletimi konusunda yanlış değer gösteriyor. Ayarlarım bunlar, aynı sorunu yaşayan arkadaşlar gücü kıssın çünkü ısı yükselince büyük ihtimalle kendini korumaya alıyor. Fanları fulleyin aga.
@Efe Dikmen DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun.

@Efe Dikmen DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun.

Sorun hala devam ediyor yaptım düzelmedi

Spesifik bir nedeni ve belli bir çözümü olmayan sinir bozucu bir olay. Undervolt ve DDU ile sürücüleri yeniden yükleme sorunu çözmedi ise, PSU'dan ekran kartına giden güç kablosunu değiştirin, aynı uçtan 2 adet olabilir. Kasanın bağlı olduğu çoklu priz ise ayırmayı, kasayı yekten elektriğe takmayı deneyin. Bizim evde fırın yüzünden kaçak akım rölesi değişmişti, o andan itibaren ara ara yaşadığım bu sorun mucizevi şekilde yok oldu.

Kanka, 3'lü prize bağlı 2 monitör ve kasa var, tek 1000W 80+ Gold PSU kullanıyorum. Ondan kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü önce 600W PSU vardı, PSU'dan şüphelenip 1000W aldım ama sorun devam etti.

24 GB bellek olayını çözemedim.

Arkadaşlar, sorunu çözdüm. Ekran kartı 60-62 dereceye ulaştığında kendini kapatıyor. Test ettim, büyük ihtimalle ısı iletimi konusunda yanlış değer gösteriyor. Ayarlarım bunlar, aynı sorunu yaşayan arkadaşlar gücü kıssın çünkü ısı yükselince büyük ihtimalle kendini korumaya alıyor. Fanları fulleyin aga.

Dosya Ekleri

• rx580.PNG
    rx580.PNG
    41,9 KB · Görüntüleme: 9
  • sorun.PNG
    sorun.PNG
    262,6 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular