Ekran gitmesine rağmen sistem hala çalışıyor

Serc0

Centipat
Bugün yeni bilgisayar topladım parçalarım şunlar.
MSI B450 PRO VDH Plus
Ryzen 5 2600
ASUS AMD RX570 4 GB 256 BT
Toshiba 240 GB SSD
Gameboxer Horizon
FSP 550W 80+
Bilgisayarı topladım. Windows kurdum, CS:GO yükledim, 1 saat oynadım. Sonra kapattım, bir daha girdim. 5 dk oynadım ekran gitti, PC çalışıyor. Kapattım PC'yi, açtım açıldı. Sonra yine aynı, AMD'nin programını yükledim. Edc CPU yüksek kırmızı. Ayarları düşürdüm baktım sitelere sorun yok ama bu şekilde çözülecek bir şey değil sanırım. Ayarları açınca yine aynı.

OCCT programı ile teste sok ekran kartını, sıcaklıkları kontrol et. Ram modelin ve frekansı kaçta bunu da öğrenebilir miyiz rica etsem. Driverları da doğru kurduğundan emin ol. BIOS güncel mi bu çok önemli ve ekran kartı driverın güncel mi, aygıt yöneticisinde ünlemli bir driver var mı, biliyorsun ekran kartı driverını Windows otomatik yüklüyor güncelleme esnasında fakat en günceli olmuyor, çoğu zaman kendin kuruyorsun https://www.amd.com/en/support sitesinden. Kolay gelsin.

Dönüştürücü vs. kullanıyor musun? Monitörden ekran kartına giden kablo nedir? Ayrıca EDC CPU yüksek olma sebebi Windows'u Tam performans modunda veya Ryzen Balanced'da kullandığın için. Güç tasarrufuna çekersen düzelir fakat önemli bir şey değil. İşlemcinin tam voltaj çalıştığını söylemek istiyor.

Sanırım ekran kartı driverden şuanda en yüksek ayarda 1 saat oynadım düzeldi gibi
OCCT programı ile teste sok ekran kartını, sıcaklıkları kontrol et. Ram modelin ve frekansı kaçta bunu da öğrenebilir miyiz rica etsem. Driverları da doğru kurduğundan emin ol. BIOS güncel mi bu çok önemli ve ekran kartı driverın güncel mi, aygıt yöneticisinde ünlemli bir driver var mı, biliyorsun ekran kartı driverını Windows otomatik yüklüyor güncelleme esnasında fakat en günceli olmuyor, çoğu zaman kendin kuruyorsun https://www.amd.com/en/support sitesinden. Kolay gelsin.
şuanda bu şekilde sence normalmi 1 saat kadar oynadım bişi olmadı kapanmadı bu arada hdmi bağlantı ekran kartından alıyorum

Dosya Ekleri

• 76B60EB9-8451-4694-8DB9-F966874A565D.jpeg
    76B60EB9-8451-4694-8DB9-F966874A565D.jpeg
    1,1 MB · Görüntüleme: 66
  • 30749F43-26CA-4971-8227-74F417FFB697.jpeg
    30749F43-26CA-4971-8227-74F417FFB697.jpeg
    1,5 MB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Sanırım ekran kartı driverden şuanda en yüksek ayarda 1 saat oynadım düzeldi gibi
şuanda bu şekilde sence normalmi 1 saat kadar oynadım bişi olmadı kapanmadı bu arada hdmi bağlantı ekran kartından alıyorum
Değerler süper hocam, gayet olması gerektiği gibi. Umarım bir daha gelmez başınıza sorun. Gelse de buradayız, endişeniz olmasın ^_^

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı