Ekran kartı %100 kullanılırken işlemci %0-7 arası kullanılıyor

Kaaan Keskin

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Görsellerde gördüğünüz gibi laptopumun ekran kartı %100 kullanılıyor tam verimli kullanılıyor ama işlemcim %0-10 arasında (Hiç yukarı çıkmadı)
Kullanılıyor bundan dolayı işlemcim ekran kartımın gücüne yetişemiyor bunun sonucunda darboğaz oluyor ve 100 FPS'ten ani olarak 10-20 olarak düşüyor.
1.görselde GPU1 benim ekran kartımın sıcaklığı ve kullanım seviyesini gösteriyor GPU2 ise benim işlemcim gördüğünüz gibi kullanım oranı yok sıcaklık neredeyse yok bu iyi bir şey mi bilemiyorum ama bundan dolayı FPS çok düşük orijinal oyunlar alıyorum haberiniz olsun dedim crackli falan değil bundan dolayı oyunlar 10 FPS hatda 0 FPS düştüğünü gördüm oyun çöktü sistemimi şuraya yazıyım (Bu konuda yeniyim kötü anlattıysam özür dilerim)

Intel[R] Core[TM] i7-7700HQ CPU 2.80 GHz RAM: 8 GB HDD: 1 TB SSD: 250GB ekran kartı: GTX 1050.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 538297

Oynadığım oyun blackwake Intel® HD 630.

Gördüğünüz gibi 0% sorun bundan dolayı mı?
Koca koca GPU yazıyor, görmemekte inatçısınız. Aşağıda mavi renkte açılan 8 tane satır sizin CPU yani işlemci kullanımınız.
Yukarıdaki GPU1, ana ekran kartınız, GPU2 ise işlemcinizin entegre ekran kartı. Asıl ekran kartınız çalışırken işlemciye entegre olan ekran kartınız çalışmaz, bir sorun yok.

Bu fotoğraftaki GPU 1 olan kısımı paylaşabilir misin o zaman.

bi sorun yoksa neden bukadar düşük fps alıyorum anlamadım ?
Sistem özelliklerine bakarsak benim bukadar düşük bir fps ile oynamam imkansız

Bilmiyor olabilirsiniz. Buradaki insanların sizi yargılamasına pek kulak asmayın. CPU işlemcinizdir GPU grafik kartınızdır. Değerlere baktığımda her şey normal gözüküyor. Bu sistemle CPU darboğazı yaşamanız imkansız zaten, tabii yazılımsal bir sorun olmadığı sürece.
İçiniz rahat olsun, iyi forumlar dilerim.

Edit:FPS Drop yaşadığını şimdi fark ettim. Büyük ihtimal yazılımsal bir sorun. Oyun içinde HD 630 Onboard GPU kullanılıyor olabilir. Nvidia 3D ayarlarınızı ayarlamanızı tavsiye ediyorum. Detaylar hakkında teamviewer verebilirseniz yardımcı olabilirim. Tek tek anlatmak zor.

Zaten ekran kartının %100'e yakın, işlemcinin ise bu değerden oldukça düşük olması gerekiyor %25 yani iyi bir değer işlemci için, işlemcinin %'lik kısmı ne kadar az ise ekran kartına göre o kadar iyi bir işlemcin var demektir. Sorunun sıcaklıklardan dolayı ekran kartın performans kısıyor olabilir.

Eki Görüntüle 538297

Oynadığım oyun blackwake Intel® HD 630.

Gördüğünüz gibi 0% sorun bundan dolayı mı?
GPU1 olana bakacaksın. GPU1 GTX 1050, GPU2 HD 630. Ayrıca o işlemci değil, dahili grafik birimi. İşlemci en altta ve yüksek ayarlar için normal bir değer bu.
Ekran kartın nedir ? Harici olanı soruyorum. Ona göre İntel UHD630'u devre dışı bırakara çözebilirsin sorunu.
Onu devre dışı bırakırsa diğer kartı da kullanamaz.

Çok teşekkür ederim
Ayarlar en düşükte anlamadığım şekilde ve evet leptop fazlasıyla ısınıyor
teamviewer kullanmıyorum ama discord varsa oradan konuşabiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…