Ekran kartı 70 derece iken işlemci 93'ü görüyor

• Konuyu başlatan convik
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 73
  • Görüntüleme 6.475

convik

Picopat
Daha fazla  
Oyun marvels Spider-Man ekran kartını 70 üzeri hiç görmedim. Sadece işlemci çok ısınıyor, 93 gördüm çok yüksekte. Şimdi yüksekte kullanıyorum ve 60FPS'e sabitledim. 4-5 derece falan düştü. Yani sormak istediğim darboğaz var mı? Ya da değerler normal mi?

IMG_20240105_130454.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun marvels Spider-Man ekran kartını 70 üzeri hiç görmedim. Sadece işlemci çok ısınıyor, 93 gördüm çok yüksekte. Şimdi yüksekte kullanıyorum ve 60FPS'e sabitledim. 4-5 derece falan düştü. Yani sormak istediğim darboğaz var mı? Ya da değerler normal mi?

Eki Görüntüle 2074832

Şu konulara sistemini yazmayanların konusu neden açılıyor?

Eki Görüntüle 2074832

Laptopun altı kapalı mi? Altına ufak bir cisim koyun açık bir boşluk oluşturun.

Eki Görüntüle 2074832
işlemci eğer en yüksek sıcaklıkta 93C görüyorsa , ve işlemcinin çekirdekleri turbo boosta maximum hızlara yaklaşıyor ise gayet normal bir durum . Burda orasından burasından sallayan olmuş , 120k tllik ilk msi raider laptoplar bile sıvı metal macunla max ghz da 90 lari görüyor.

Genel olarak oyunlarda işlemci ile ekran kartı arasında 15 C sıcaklık farkı oluyor zaten ,

Eğer laptopun bakımları yapıldıysa , ve bu durum seni rahatsız edecek düzeyde ise birkaç test programı indirip test edebilirsin anormallik varmı diye , bunun dışında sana şöyle önerilerim olabilir ;

Eğer laptopu masaya yapışık koyduysan kitap veya laptop standı ile laptopu , fanları alttan rahatça hava çekicek şekilde ayarla. Bu işlemci sıcaklığı konusunda baya fark ettirir , cihaz rahatlar.

Bunun dışında bu tarz oyunlar için ekran kartları en iyi stabilite için optimize edilirken , işlemci ise şu kafada oluyor her zaman sınırları zorlamalıyım , bu da doğal olarak gereksiz ısınma ve performans kaybına sebep oluyor. bu yüzden işlemciyi throttle stop gibi bir program ile veya windowsun güç ayarları kısmından güç tasarrufunu yapılandırarak kısıtlamanı öneririm.

Ayrıca daha a detaylı yorum yazmamız için laptopun özellikleri hakkında daha fazla detay vermiş olmanız gerekir , bu şekilde kimse yardım etmek istemez.

Ben 100 Watt derken ekran kartından bahsediyorsun sandım. CPU 120 watt gören laptop ilk defa duyuyorum, varsa bana testini atar mısın?
boost ikiye ayrılıyor short ve long , shortta çıkabilir , eğer limitleri kaldırırsan da long da da çıkabilir , bende i7 10750h var 107wat çekiyordu , limiti kaldırınca.

Son düzenleme:
İşlemci eğer en yüksek sıcaklıkta 93C görüyorsa, ve işlemcinin çekirdekleri Turbo boosta maximum hızlara yaklaşıyor ise gayet normal bir durum. Burada orasından burasından sallayan olmuş, 120k TL'lik ilk MSI Raider laptoplar bile sıvı metal macunla Max GHz da 90lari görüyor.

Genel olarak oyunlarda işlemci ile ekran kartı arasında 15 C sıcaklık farkı oluyor zaten,

Eğer laptopun bakımları yapıldıysa, ve bu durum seni rahatsız edecek düzeyde ise birkaç test programı indirip test edebilirsin anormallik var mı diye, bunun dışında sana şöyle önerilerim olabilir;

Eğer laptopu masaya yapışık koyduysan kitap veya laptop standı ile laptopu, fanları alttan rahatça hava çekecek şekilde ayarla. Bu işlemci sıcaklığı konusunda bayağı fark ettirir, cihaz rahatlar.

Bunun dışında bu tarz oyunlar için ekran kartları en iyi stabilite için optimize edilirken, işlemci ise şu kafada oluyor her zaman sınırları zorlamalıyım, bu da doğal olarak gereksiz ısınma ve performans kaybına sebep oluyor. Bu yüzden işlemciyi throttle stop gibi bir program ile veya Windows'un güç ayarları kısmından güç tasarrufunu yapılandırarak kısıtlamanı öneririm.

Ayrıca daha a detaylı yorum yazmamız için laptopun özellikleri hakkında daha fazla detay vermiş olmanız gerekir, bu şekilde kimse yardım etmek istemez.

Boost ikiye ayrılıyor short ve long, shortta çıkabilir, eğer limitleri kaldırırsan da long da da çıkabilir, bende i7 10750H var 107wat çekiyordu, limiti kaldırınca.

İlk sayfada vardı hocam ama yine söyleyeyim ASUS TUF Gaming A15, RTX4060, Ryzen 7735HS.

Son güncelleme olarak high grafiklerde sıkıntı yok şu an. Bir de FPS'yi sabitledim ve NVIDIA'nın gecikme önleyicisini açtım. Şu an 85 derecelerde geziniyor. Bitirdikten sonra Cyberpunk ve RDR 2 oynayacağım oralarda muhtemelen daha sıcak olacağı için dediğiniz gibi işlemcinin gücünü güç ayarları kısmından düşürmeyi düşünüyorum. Teşekkürler herkese.

Laptopun altı kapalı mi? Altına ufak bir cisim koyun açık bir boşluk oluşturun.
Altı boş kitap koydum

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 2074832

ASUS TUF için normal.

Nasil kotu oldugunu gosteriyor acaba?
150-120W'den bahsediyoruz. Sizinki gibi 50-40W degil yani.
Senin TUF 105W'de minimum 100 derece olur. Zaten 70W'de 96 derece olan eski Intel TUF'lardan anlamak mumkun.

Cihazinin 70W gormesinin imkani yok. Fabrikasyon 54W limiti var.
Fabrikasyon 54W limiti yok aynı cihaz var FA507NV modeli cihaz 95 derecede 70-71W arası stabil çalışabiliyor, ancak cihaz fazla ısınıyor ben bunu kabul ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı