Ekran kartı alırken nelere dikkat edilmeli?

Çözüm
Öncelikli olarak GPU ve mimarisine bakılmalıdır. GB, frekans, bit değeri vb. bakılacak son özelliklerden bazılarıdır fakat yine de bu zamanda belli bir sınırdan yüksek değerlere sahip olanların tercih edilmesi önerilir.
Öncelikli olarak GPU ve mimarisine bakılmalıdır. GB, frekans, bit değeri vb. bakılacak son özelliklerden bazılarıdır fakat yine de bu zamanda belli bir sınırdan yüksek değerlere sahip olanların tercih edilmesi önerilir.
Aynen katılıyorum sana kardeş.

Ne için alıyorum?
Bütçem ne kadar?
Alacağım ekran kartı sistemime uyumlu mu?
X marka Y markasından ucuz diye X markasından almalı mıyım? (Duruma göre değişir. Biri 1 fanlıdır. Diğeri 2 fanlıdır veya 3 fanlıdır.)
Marka takıntılığın varsa onu sileceksin kafandan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik işlemcisine ve fiyatına bakılır. GTX 1060'ın GPU (grafik işlemcisi) güçlü sayılabilecek bir işlemci ancak fiyatı gereksiz yere pahalı. Aşağı yukarı aynı performansa sahip hatta DX 12'de bir tık daha önde olan RX 580, 200-300 TL daha ucuza bulunabiliyor.

Şu anda bir Amd ekran kartı kullanıcısı olarak gtx 1060 mı rx 580 mi deseler gtx 1060 derim.
Her sürücü güncellemesinde veya kapsamlı windows güncellemesinde bir sıkıntı, süpriz.
Akşamları discordda Pubg, Rainbow Six Siege ve Bf5 oynuyoruz. Gtx 1060, gtx 970, 980 ti, gtx 1080 ve 1080 ti kullanan arkadaşlar sorunsuz, biz rx 480, 580, 380 ve 570 kullananlarda rastgele sorunlar.
Bazıları driver, bazıları windows, bazıları da oyun kapsamlı güncellendiyse oyun kaynaklı.
Oyunlarda meşhur wattman crashleri yüzünden boşuna psu değiştirme mi dersin, oyun video kaydında ses kaydetmemesi mi dersin dalga dalga yaşıyoruz.
En son her saniye anlık takılıyordu, bir ara monitöre görüntü vermeyi kesmişti.
Yabancı forumlarda görmüştüm. Msi kartın hız aşırtma frekansları yerine wattman ile AMD'nin varsayılan frekanslara çektim+ güç limitini yüzde on düşürerek çözdüm.
Yaptığım güç profilini kaydettim, her açılışta manuel yüklüyorum. Sıfırlanıyor profilim, Msi Afterburner ile kalıcı yapılıyormuş deniyeceğim.
Anlayacağın sorun silsilesi vurdu mu yandın.
Geçen sene Rainbow Six Siege çöküyordu.
Resmi driverın update notlarında bilinen hatalar kısmında Rainbow Six Siege oynarken oyunda duvar patladığında veya C4 patlamasında oyun çökebilir diyordu.
Erinmesem daha yazarım, ucuz etin yahnisi.

Son düzenleme:
Daha bir kaç saat önce RX 570 ile BF5 oynadım ve hiç sorun yaşamadım. 1080p ultra ayarlarda sabit 60 FPS aldım 64 kişilik sunucuda. Aynı şekilde PUBG, Resident Evil 2, Shadow Of The Tomb Raider'da da hic bir sorunla karşılaşmadım. Üstelik kullandığım model Sapphire Pulse ITX ve 1244'den 1400 MHz'ye manuel OC yapılı. Sanırım siz baya şanssızsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı