Ekran kartı almak için doğru zaman mı?

Arkadaşım anlama sıkıntın var herhalde? kim 3060 Ti öneriyor? benim önerdiğime dair tek bir mesajımı göster hesabımı kapatacam. Senin 6700XT yi 3070 hatta 3070 Ti ayarında göstermen gibi saçma sapan bir mesaja ithafen 6700XT nin anca 3060 Ti ayarında olduğunu söyledim.

Hem bilgisizsin milleti yanlış yönlendiriyorsun, hem de okuduğunu bile anlayamıyorsun...

Laf olsun torba dolsun işte. Sistemim imzada 3080 12GB ile 4K 144hz monitör kullanıyorum 12GB VRAM 4K da bile bana mısın demiyor ne fps drop yaşıyorum, ne ultra ayarın altına düşüyorum.

Her şeyi VRAM sanan teknoloji cahili büyük bir kesim var o arkadaşlar 4K da 3080 12GB ın nasıl oluyor da 6900XT gibi 16GB bir kartın içinden geçtiğini açıklayamıyorlar maalesef.

Şurada biri konu açsa ''4K monitörüm var 6900XT mi yoksa 3080 12GB mı'' dese forumun %90 ı sırf 16GB VRAM yüzünden 6900XT der ama birinde GDDR6 ve 512.0 GB/s bandwidth, diğerinde GDDR6X ve 912.4 GB/s bandwidth olduğundan bir haberler ''kamkaa 16GB kamkaaa''

O yüzden TR de ki forum kullanıcılarının %90 ı teknoloji cahili, ingilizceniz varsa yabancı forumlarda takılın.

Eki Görüntüle 2377638

Ya kardeş senın attığın bu grafik testlerine mi bakarak ekran kartı alan insanlar yoksa birebir oyunlarda yapılmış testlere mi bakacak ? Adam ekran kartını upgrade etmek istiyor sen gelmişsin burda hala adama 3070 ekran kartını öneriyorsun. Ya sen hangi akla hizmet bu adama ? 6700XT 3060 ti dengi diyebiliyorsun bu neyin kafası arkadaş ? Herşeyi Vram sanan teknoloji cahili demişsin orda gelip adama bunu diyip birde üstüne bant genişliğini aşşa yazmak ne kadar trajikomik. İşte sana tekrar diyorum senin gibi adamlar birilerinin klavuzu olunca insanların burnu çamurdan çıkmıyor. 2024 senesinde 6700xt kullanan birisine RTX3070 önermek zaten ne kadar teknoloji cahili olduğunu gösteriyor. Sana he demek sevaptır 'He kardeşim He'

Dostum gerçekten sallıyosun gibi 12 GB VRAM nasıl zar zor yetiyor arkadaşımda 1660S birinde 1650 var her oyunu oynayabiliyorlar.
Senin oyun oynamak anlayışın her oyunu oynayabilmekse seni cahilliğin ile başbaşa bırakıyorum kardeş. Elinden gelse her oyunu 1660S ile Ultra ayarlarda oynuyorda dersin şimdi. Boşver zaten neden bahsettiğimi bile anlamadın.

Vram ve saf kas gücü olarak haklı olabilirsin dostum. Ama şöyle bi durum da var; ekran kartları sadece bunlardan ibaret değil. Yazılımsal olarak da Nvidia sınıfı önde. O yüzden fiyatlandırmaları arasında uçurum var ya. 6700 xt de güzel bir kart, 3060 ti da, 3070 de. Birbirlerine yakın kartlar ama yazılımsal ve destek bazlı bakınca nvidiayı ben de önde görüyorum. Amd yavaş yavaş topluyor kendini, yeni teknolojileri fena değil ama stabil değil yine de. Ben de şu an 7600 xt kullanıyorum giriş seviyesi bir kart ama ne iyi, ne kötü diyeyim. Ve uzun süreli götüreceğini düşünmüyorum beni. Orta ve üst segment bir nvidia kartları da ömür açısından daha iyi bence. Bu zamana kadar Amd'den başka hiç sistem toplamayan bir adam olarak söylüyorum bunları bir de. Başka lansmandan örnek vermek gerekirse; ps4 çıkalı 11 sene falan oldu sanırsam, ama halen kullanılabilen ve optimizasyonu çok sağlam aletlerden birisi. PS5 sınıfı için de öyle. Yazılım ve optimizasyon olayları ekran kartları için en az saf güç kadar önemli bence.
Hocam burada herkes bilir Nvidianın yazılım konusunda vs tartışmasız bariz üstün olduğunu. Ancak burada performans farkı görmek isteyen bir arkadaşa adam gelmiş 6700XT modelinden 3070'e geç diyor. Birde bunun üstüne 6700xt yi 3060 ti ile bir tutuyor. Aksine bide bizi cahillikle suçluyor. :D

Ya kardeş senın attığın bu grafik testlerine mi bakarak ekran kartı alan insanlar yoksa birebir oyunlarda yapılmış testlere mi bakacak ? Adam ekran kartını upgrade etmek istiyor sen gelmişsin burda hala adama 3070 ekran kartını öneriyorsun. Ya sen hangi akla hizmet bu adama ? 6700XT 3060 ti dengi diyebiliyorsun bu neyin kafası arkadaş ? Herşeyi Vram sanan teknoloji cahili demişsin orda gelip adama bunu diyip birde üstüne bant genişliğini aşşa yazmak ne kadar trajikomik. İşte sana tekrar diyorum senin gibi adamlar birilerinin klavuzu olunca insanların burnu çamurdan çıkmıyor. 2024 senesinde 6700xt kullanan birisine RTX3070 önermek zaten ne kadar teknoloji cahili olduğunu gösteriyor. Sana he demek sevaptır 'He kardeşim He'

Senin oyun oynamak anlayışın her oyunu oynayabilmekse seni cahilliğin ile başbaşa bırakıyorum kardeş. Elinden gelse her oyunu 1660S ile Ultra ayarlarda oynuyorda dersin şimdi. Boşver zaten neden bahsettiğimi bile anlamadın.

Hocam burada herkes bilir Nvidianın yazılım konusunda vs tartışmasız bariz üstün olduğunu. Ancak burada performans farkı görmek isteyen bir arkadaşa adam gelmiş 6700XT modelinden 3070'e geç diyor. Birde bunun üstüne 6700xt yi 3060 ti ile bir tutuyor. Aksine bide bizi cahillikle suçluyor. :D
Olum sen harbi normal değilsin :D

Halen utanmadan ''öneriyorsun'' diyorsun. İnsanda az yüz olur, utanma arlanma olur.

2024 yılı bitecek halen daha 6700XT ye 3070 Ti ayarında diyen donanım cahilleri ile mücadele ediyoruz...

Olum sen harbi normal değilsin :D

Halen utanmadan ''öneriyorsun'' diyorsun. İnsanda az yüz olur, utanma arlanma olur.

2024 yılı bitecek halen daha 6700XT ye 3070 Ti ayarında diyen donanım cahilleri ile mücadele ediyoruz...
La sen ne kadar boş bir adamsın ? Nerede öneriyorsun yazmışım şurayı alda bir atsana ? Ya evladım sen paranoyak mısın kafadan noksan mısın engelli misin ? Elinden gelse 3060ti önerecek yazan bir yorumu nasıl önerdiğimi söylemiş şeklinde okuyabiliyorsun ? Ya sen fanboyluk yapıpda burada kudurana kadar neden insanların yazdığı mesajları bir okuyupta ona göre cevap vermiyorsun ? Birazder gerçekten engellimisin bak söylede bende ona göre muamele yapayım.

Güzelmi sallamışım ciddi misin ? Ne kadar boş yapmışsın yahu ? 12 GB Vramin bile oyunlara zar zor yettiği bir dönemde saf gücü olarak 3070 den güçlü bir karta üstüne para verdirip 3070 aldırmakmı ? Fanboymusun yoksa boş beleş laf olsun diye konuşuyormusun ? Fanboy olmasan performans farkı olmayacak aksiye 8 gb vramli bir karta üstüne para verip mi geçsin bu adam. Sizin gibiler kılavuz olduğu sürece milletin burnu çukurdan çıkmaz.

3060 Tİ vs 6700xt haha :D hahahahahahahhahah senin gibi birine burda cevap vermek hakaret olur. Utanmasa diyecekki kardeşim ya sen 6700xt yi satta 3060ti al diyecek :D

Hocam sen bu arkadaşın dediğini fazla takma o işin fanboyluk tarafında. 7800XT seni kesinlikle üzmez 6700xt den geçtiğini ve performans farkını ciddi şekilde hissedersin. Nvidia tarafından düşünürsen 4070 s düşünebilirsin bütçene bağlı.
@Braymm 3060 Ti önermiş dediğim nerede yazıyor kardeş sen varya ciddi söylüyorum özürlüsün ya. Adam işi gücü bıraktı sağda solda şuna ne yazsamda haksız çıkarsam diye düşünüyor. Engelli.

Sen oyunları 1080p de oynuyorsan bence değişime gerek yok. Hatta 2K da oynuyorsan yine ekran kartı değiştirmeye gerek yok. Hadi ekran kartı değiştireceksin aynı nesil ekran kartlarına para harcaman bence anlamsız. AMD ve NVIDIA yeni modelleri piyasaya sürsün. En azından ekran kartı aldım dersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı