Ekran kartı bakımı nasıl yapılır?

ronark

Hectopat
Arkadaşlar ekran kartımı 1 senedir kullanmaktayım. Macun yenileme ve temizlik yapmak istiyorum fakat ekran kartını sökünce termal pedler ile VRAM'lerin arasına hava giriyor. Eskisi gibi iyi iletim sağlamıyor tarzı yorumlar okudum. Nasıl yapmam gerektiğini baştan sona anlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ekran kartımı 1 senedir kullanmaktayım. Macun yenileme ve temizlik yapmak istiyorum fakat ekran kartını sökünce termal pedler ile VRAM'lerin arasına hava giriyor. Eskisi gibi iyi iletim sağlamıyor tarzı yorumlar okudum. Nasıl yapmam gerektiğini baştan sona anlatabilir misiniz?

Hiç bulaşmayın ben çok bozan gördüm sıcaklıklar normal ise gerek yok ve garanti gider.

Kanka boş ver çalışıyorsa rahata bak.

Hocam dediğiniz ped olayı size de biraz saçma gelmedi mi? İlk kez sizden duydum böyle bir şeyi. Ekran kartı bakımı öyle büyütülecek bir olay değil eli tutan herkes yapar. Arkadaki 4 vidayı sökmeden önce fan kablosunu sökmeniz gerekiyor sonrasında vidaları söküyorsunuz, sonrasında varsa soğutucu blok sökülecek, bunların hepsi temizlenecek ve termal macun yenilenecek. İsterseniz fanları söküp onları da iyice temizleyebilirsiniz ama fön makinasını soğuk ayarda kullanmanız yeterli olur. Kartın GPU kısmında kalan ufak tefek tozları da isterseniz sulu boya fırçası veya benzer yumuşak fırçalarla temizleyebilirsiniz ama o kadarına pek gerek yok o biraz titizliğe kaçıyor. Bir çok videosu da bulunuyor zaten biraz göz atın basit olduğunu anlarsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı