Ekran kartı bozuldu mu?

Barış Maran

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bilgisayarımı annemden babama taşıdım ilk getirdiğimde kasa çalışmıyordu sonradan düzeldi şimdi kendi kendine açıkken reset yedi iki kere sonra bir daha gitti şimdi zar zor yine açtım önceden de oluyordu RAM'leri çıkar tak yapıyordum geliyordu şimdi baktım da çalışmadığı zaman erkran kartının farları dönmüyor ama şu an çalıştığı için dönüyor kasa pis olduğu için olabilir mi?
Dokunduğum anda gidiyor ve sıfırlamak fayda eder mi bilgisayar yine gitmeden birisi cevaplarsa çok sevinirim.

Arkadaşlar ben bilgisayarımı annemden babama taşıdım ilk getirdiğimde kasa çalışmıyordu sonradan düzeldi şimdi kendi kendine açıkken reset yedi iki kere sonra bir daha gitti şimdi zar zor yine açtım önceden de oluyordu RAM'leri çıkar tak yapıyordum geliyordu şimdi baktım da çalışmadığı zaman erkran kartının farları dönmüyor ama şu an çalıştığı için dönüyor kasa pis olduğu için olabilir mi?
Dokunduğum anda gidiyor ve sıfırlamak fayda eder mi bilgisayar yine gitmeden birisi cevaplarsa çok sevinirim.
Düzgün incelenmeden bu konuya yorum yapmak zor. Nasıl gidiyor? Komple kapanıyor mu yoksa ekran gidiyor da makine çalışıyor mu?

Bilgisayarın kendi kendine reset atması ve sorunların devam etmesi birkaç farklı nedenle olabilir. İlk olarak, bilgisayar kasasının temizliği önemlidir, ancak bu genellikle ekran kartının çalışmamasına neden olmaz. Ancak, toz ve pislikler bilgisayarın içinde ısınma sorunlarına yol açabilir.

Sorunu çözmek için şu adımları deneyebilirsiniz:

1. Kasanın Temizliği: Bilgisayar kasasını dikkatlice açın ve içinde biriken tozları temizleyin. Özellikle soğutma sistemini temizlemek önemlidir.
  2. RAM'leri Kontrol Edin: RAM'leri çıkardığınız ve tekrar taktığınızda sorun çözülüyorsa, RAM'lerin doğru bir şekilde oturduğundan emin olun. Gerekirse RAM'leri temizleyip tekrar takın.
  3. Sürücü Güncellemeleri: Ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Ekran kartınızın üretici web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyin.
  4. Güç Kaynağı Sorunu: Bilgisayarın güç kaynağını kontrol edin. Sorun, güç kaynağı ile ilgili olabilir. Eğer mümkünse, başka bir güç kaynağı deneyin.
  5. Isınma Sorunu: Bilgisayarın aşırı ısınmasına neden olan bir sorun olabilir. Soğutma sistemini kontrol edin ve gerekirse termal macununu yenileyin.
  6. Bios Güncellemesi: Anakartınızın üretici web sitesinden en son BIOS güncellemesini kontrol edin ve eğer gerekiyorsa güncelleyin.

Ekran yok PC'ye takılı hiçbir şeye ışık gelmiyor ama kasa çalışıyor.
GPU arızası olma ihtimali yok değil ama var. Makine sallandığında gidiyorsa temassızlıktan olabilir. Dağıtıp bi bakım yapıp geri toplamanızda fayda olabilir.

GPU arızası olma ihtimali yok değil ama var. Makine sallandığında gidiyorsa temassızlıktan olabilir. Dağıtıp bir bakım yapıp geri toplamanızda fayda olabilir.

Tamamdır teşekkür ederim inşallah bir sorun yoktur çünkü PC yeni 2023 şubatta alındı umarım bir sorun yoktur ekran kartı RX6700.

Ve evet kasaya değidiğim anda PC gidiyor büyük ihtimalle temazsızlık var.

Reis şu an hallettim kasayı yerine oturturdum bir sorun yok gibi er ya da geç gidip baktıracağım büyük ihtmalle temazsızlık var arabayla getirdiğim için arkada az sarsılmış olabilir her şey için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı