Benim ekran kartım çalışmıyor sanırım. Birdenbire oyunlarda düşük FPS almaya başladım. DxDiag'da ve görev yöneticisinde performans bölümünde GPU'da gözükmüyor fakat aygıt yöneticisinde var. Ekran kartını oyunlara girdiğimde kullanıyor gözüküyor ama kulandığını hiç sanmıyorum çünkü düşük FPS alıyorum. Bu durum birdenbire başladı. Ekran kartım güncel, silip tekrardan kurdum. Bilgisayarımı bile formatladım. Bilgisayarım zaten eski ve kötü ama yine de almak istediğim FPS değerlerini alamıyorum. LoL'de normalde 60 FPS sabit oynardım şu an da FPS çok düşüyor.
ben önce bir format atmanızı öneririm. güncel driverların kurulumundan sonra tekrar devam ediyorsa bu durum o zaman daha da daraltmış olursun seçenekleri. bir de termal macun değişimi ve fan temizliği de öneririm. laptop sonuçta. çabuk ısındığı için çabuk soğumalı.
Ben önce bir format atmanızı öneririm. Güncel driverların kurulumundan sonra tekrar devam ediyorsa bu durum o zaman daha da daraltmış olursun seçenekleri. Bir de termal macun değişimi ve fan temizliği de öneririm. Laptop sonuçta. Çabuk ısındığı için çabuk soğumalı.
Daha yeni format attığımı söylemiştim. Driverlarla alakalı bir problemde yok. Sorunum ne termal macun ne de fan temizliği ki bunları zaten denedim. Şu anda ekran akrtım çalışıyor olarak gözüküyor fakat çalışmıyor ya da sorunlu çalışıyor.
Daha yeni format attığımı söylemiştim. Driverlarla alakalı bir problemde yok. Sorunum ne termal macun ne de fan temizliği ki bunları zaten denedim. Şu anda ekran akrtım çalışıyor olarak gözüküyor fakat çalışmıyor ya da sorunlu çalışıyor.
zamanla çiplerin lehimleri sıcak soğuk yedikçe temassızlık yaratabiliyor. anakarttan özel yöntemle söküp tekrar lehimliyorlar ekran kartı çipini. çoğunlukla düzelse de riskli bir işle. mesuliyet kabul etmiyorlar. laptopun kaç senelik olduğu ve nasıl bir sıklıkta ve yükte kullanıldığı da önemli faktör.
bu arada sorununa odaklanıp mesajını tam okumadığım için özür dilerim
oyun oynadığın sırada cpu ve gpu sıcaklıklarını bir not et istersen. maksat seçenekleri elemek.
zamanla çiplerin lehimleri sıcak soğuk yedikçe temassızlık yaratabiliyor. anakarttan özel yöntemle söküp tekrar lehimliyorlar ekran kartı çipini. çoğunlukla düzelse de riskli bir işle. mesuliyet kabul etmiyorlar. laptopun kaç senelik olduğu ve nasıl bir sıklıkta ve yükte kullanıldığı da önemli faktör.
Başka bir çözüm yolu yok mu? Şu anda bilgisayarı bir teknik servise götüremem zaten eski laptop az da olsa bir kaç bir şey yapıyordum. Eğer elle yapılacak bir şey varsa söyleyin. Bir yerde görmüştüm BIOS ile alakalı olabilir diyordu sizce olabilir mi.
Zamanla çiplerin lehimleri sıcak soğuk yedikçe temassızlık yaratabiliyor. Anakarttan özel yöntemle söküp tekrar lehimliyorlar ekran kartı çipini. Çoğunlukla düzelse de riskli bir işle. Mesuliyet kabul etmiyorlar. Laptopun kaç senelik olduğu ve nasıl bir sıklıkta ve yükte kullanıldığı da önemli faktör.
Bu arada sorununa odaklanıp mesajını tam okumadığım için özür dilerim
Oyun oynadığın sırada CPU ve GPU sıcaklıklarını bir not et istersen. Maksat seçenekleri elemek.
oyun oynadığın sırada cpu ve gpu sıcaklıklarını bir not et istersen. maksat seçenekleri elemek.