Çözüldü Ekran kartı çekirdek hızı ve RAM hızı gereğinden düşük

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ümeyir Kaya

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben GTS 450 kullanıyorum. CS:GO oynarken 200 FPS dolaylarında oynuyordum bu aralar aniden şöyle bir sorunla karşılaştım: Aniden FPS 30-50 dolaylarına düştü. Ben de MSI ayın programını kullanarak bir kontrol yaptım normalde 900 çekirdek hızı 2000 RAM hızı olması gerekirken sabit 405 çekirdek 324'te RAM hızına düşmüş. Bunun nedeni nedir ve bir ara gene oldu düzeldi, bugün tekrar başıma geldi.

resim_2021-10-03_205534.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dediklerimi yapın, sorununuz büyük ihtimalle düzelir. "Aygıt Yöneticisini" açın "Görüntü Bağdaştırıcısını" tıklatın ve çıkan sekmeyi sağ tık yapıp "Cihazı devre dışı bırak" seçin. Ardından tekrar etkinleştirin. Sorunun tekarlanmaması için MSI Afterburner ayarlarını sıfırlayınız.
Gerçekten oldu çok teşekkürler. Bunun nedeni nedir acaba?
Nedeni çok basit; Overclock. Sana yaptırdığım sürücüyü yeniden başlatmaktı. Bu ekran kartını korumak için yapılmış bir sürücü koruması. Düzgün OC yapılmaz ise böyle sorunlar meydana geliyor. O ekran kartına OC yapmayı denemeye bile değmez uğraşmayın. MSI Afterburner yazılımını sadece sistemi izlemek için kullanabilirsiniz.

Nedeni çok basit; overclock. Sana yaptırdığım sürücüyü yeniden başlatmaktı. Bu ekran kartını korumak için yapılmış bir sürücü koruması. Düzgün OC yapılmaz ise böyle sorunlar meydana geliyor. O ekran kartına OC yapmayı denemeye bile değmez uğraşmayın. MSI Afterburner yazılımını sadece sistemi izlemek için kullanabilirsiniz.

Teşekkürler.

Bende de aynı sorun var sizin sorununuz ile tamamen aynı. Ama kapatıp açtıktan sonra tekrardan aynı sorunu yaşıyorum yardımcı olabilir misiniz?

Güzelce kaldırdıktaan sonra güncel sürücüyü kurmayı deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00