Ekran kartı chipset bozulduğunda çalışır mı?

Kuruzberk

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartının kod 43 hatasına çözüm ararken Microsoft temel görüntü bağdaştırıcısı ile görüntü alıyordum. Ekran kartını bir kere çıkarıp takmak istedim. Geri taktığımda görüntü hiç gelmedi monitöre. Düğmeye bastığımda 1 uzun 3 kısa bip sesi geliyordu. Bilgisayarcıya götürdüm chipsetinin arızalandığını ısıtarak yapsalar dahi kısa sürede bozulacağını söyledi. Chipseti arızalanan bir kart fanları dönüp ışığı yanar mı? Eğer kart çöp olduysa aynı ayarda performans verecek bir kart alacak olsam hangisini almalıyım?( kart GTX 770. 1050 Ti'dan daha performanslı bir kart)

Ekran kartının kod 43 hatasına çözüm ararken Microsoft temel görüntü bağdaştırıcısı ile görüntü alıyordum. Ekran kartını bir kere çıkarıp takmak istedim. Geri taktığımda görüntü hiç gelmedi monitöre. Düğmeye bastığımda 1 uzun 3 kısa bip sesi geliyordu. Bilgisayarcıya götürdüm chipsetinin arızalandığını ısıtarak yapsalar dahi kısa sürede bozulacağını söyledi. Chipseti arızalanan bir kart fanları dönüp ışığı yanar mı? Eğer kart çöp olduysa aynı ayarda performans verecek bir kart alacak olsam hangisini almalıyım?( kart GTX 770. 1050 Ti'dan daha performanslı bir kart)
Chipseti arızalıysa fanlar döner ışıklar yanar farketmez.Tamir olduğunda fazla gideceğini sanmam.

Chipset yandıysa ve çalışır mı diye soruyorsan bunun cevabı "Hayır" olacaktır.
Geçmiş olsun o kart daha iflah olmaz, tamir ücretine paralar saçmayın chipset arızasının tamiri dikiş tutmaz. Fırınlamayı kendiniz yapabilirsiniz isterseniz.
Eğer RTX 3090 gibi bir kart ise yaptırsın ama GTX 280 filansa fırınlasın.

Bence yaptırabilirsin ama uzun süre gitmez. Fırınlama bence yapma özellikle evdeki fırınlarda yemek yaptığın şeye ekran kartı koymak mantıklı değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı